GündemEkonomi

“BU YIL YATIRIMLAR ÜMİT VERİCİ”

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği Kurulları 4 Ağustos Salı günü bir araya gelerek 2020 yılı yatırımlarının Türkiye ve Balıkesir seyrini değerlendirdi

Toplantıda yapılan incelemeler sonucunda Balıkesir’de bu yılın ilk 5 aylık yatırımlarının ümit verici olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan üyeler, öncelikle Balıkesir’e yatırım yapan tüm girişimcileri canı gönülden tebrik ettiklerini dile getirdiler.

Toplantıda Pandemi döneminin ekonomi ve yatırımlar üzerinde yıpratıcı etkilerine rağmen Balıkesir’in 2020 yılının ilk 5 ayındaki yatırımlarının hem sayısal hem de yatırım büyüklüğü olarak 2019 yılına oranla daha iyi görünümde gerçekleşmesinin Balıkesir’in 2020 yatırımları ve büyümesi açısından ümit verici bir gelişme olduğu değerlendirildi.Balıkesir’ de ilk 5 ayda Barkan Enerji Yatırım Ticaret A.Ş. tarafından 397.722.000 TL bedel ile başlanan RES yatırımı, ZSR Patlayıcı Maddeler A.Ş. tarafından 396.002.000 TL bedel ile başlanılan silah ve mühimmat imalatı tevsi yatırımı, ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 140.700.000.- TL bedel ile başlanılan kimyasal maddelerin imalatı yatırımları ön planla çıkan yatırımlar olarak raporlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu