GündemEkonomiÖzel Haberler

Bu Zam İki Emeklinin Arasını Açar

Türkiye Emekliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Kenan Siyer: Emekliler için verilen zam yeterli değil diyerek memnun olmadıklarını söyledi.Az maaş alan emeliyle çok maaş alan emeklinin de arasını açıyor” dedi.

Memur Ve Memur Emeklisi Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

Yapılan değerlendirmede yüzde 4’lük bir garanti zam mevcuttu. Enflasyon rakamlarından gelen yüzde 1,49’lik zam oranının da eklenmesiyle birlikte memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 5,49 olarak şekillenmiş oldu.

“İşçi Ve Bağ-Kur Emekli Zammı”

Enflasyon rakamları baz alınarak yapılan SGK ve Bağ-Kur emekli zammı ise 6,49 oldu. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak’ta alacak.

“Zammın Faydası Yok Elektriğe Gidiyor”

Geçtiğimiz yıl yapılan zamlar %26 – %20 milletvekillerine bir zam yapıldı ve %5 emekliye zam oldu. Doğalgaz yükseldi, elektrik yükseldi ben 2 ay 3 ay öncesi elektrik 80 lira 90 lira ödüyordum 200 lira ödedim bu sene bu yüzden bir faydası olmadı zammın.

“Emekliye geçinebileceği bir şekilde zam yapılması çok daha iyi olur 27 senedir dernekteyim ama 10 seneden beri başkanlığını yapıyorum. Katkımız emeklilere taksitlik ömür veriyoruz bunun haricinde şu özel hastaneye emeklilerimize sözleşmesi var kaplıcalarımızın aynı şekilde, Erdek’te dinlenme tesisimiz var orada 6 gün bir tatil yapabiliyorlar. Geçen sene verilmiş promosyonla 3 sene evvel verilen promosyon 300 lira, 375 lira ,450 liraydı. Bu sene de aynı şekilde olursa emekliyi işe katmamış oluyorlar bence. TEB bankası 1000 lira promosyon veriyor ve bir arkadaşımız maaşını oraya taşıdı. 1000 lirayı maaşına girdiler onun için geçen seneki gibi vereceklerse hiç vermesinler. Eski zamanlarda çimento fabrikasında çalışırken aylık maaşımı alıyordum sigortaya kağıtlarımı emekli olmak için teslim ettim 15 gün sonra emekli maaşım geldi 15 lira farklı geldi, şimdi 1200 liraya emekli maaşı alan var nasıl geçinecek bu adam? Genel merkezimiz çok uğraşıyor fakat bir şey yapamıyorlar. İntibak yasası dediler 93 senesinde meclise teslim edildi. 2013’te aldık 20 sene sonra 290 lira bir zam yaptılar ama o kadar.”

“Balıkesir’de 6 bin üyemiz var”

“Bunlar hep bizim genel meclisimizin katkısıyla bastırmasıyla olan işler bugünkü genel merkeze ben teşekkür ediyorum. Çünkü ben bundan önce çalışanları da biliyorum. Bir huzurevimiz var emekliler derneği Türkiye’de başka yerlerde de var Kasım ayında Afyon’da 4 dönümlük yer alındı. Bu sene belki inşaatına başlayacaklar. Üye sayımız şu anda Türkiye genelinde 1 milyon ya var ya yok. Balıkesir dernek olarak 6 bin üyemiz var. Bandırmanın da aynı, Türkiye genelinde 13 milyon, Balıkesir’de emekli sayımız çok ama üye sayımız az.7 ya da 8 milyon üzeri üyemiz olsa 16 milyon üye yapar çoluk çocuk 20 milyon üzerinde oy toplarız. Emekliler buraya gelmiyor 1 Senelik aidatımız 36 lira 3 lira için adam buradan istifa edip gidiyor, emeklinin çocuklarını okuttuğunu düşünsek, doğalgaz elektrik su ya da bunun gibi şeyleri düşünsek geçindirmek zor.” Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu