GündemEğitimİlçe Haberleri

BUBYO Öğrencilerinden Hayvan Bakımevine Destek

BUBYO Öğrencilerinden Hayvan Bakımevine Destek

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) öğrencileri, takım çalışması dersi kapsamında zorlu kış günlerinde sokak hayvanlarının yanında olmak amacıyla Burhaniye Belediyesi Hayvan Bakımevine mama ve kulübe desteğinde bulundu.

BUBYO Bankacılık ve Finans bölümü 3.sınıf öğrencilerinden oluşan grup ‘BUBYO İLE SESSİZLERİN SESİ’ sloganıyla başlattıkları sosyal sorumluluk projesiyle Sokak Hayvanlarına destek olmak için çalışmalara başladı.

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri projede BUBYO okulu ile ilçenin muhtelif yerlerine, sokakta yaşayan hayvan için kulübeler yerleştiren öğrenciler barınağa da mama desteği yaptı.

Bubyo Ogrencilerinden Hayvan Bakimevine Destek 2

BUBYO öğrencileri Birkan Şentürk, Aleyna Bayındır, Selamet İnan, Ahmet Kürşat Ürer’den oluşan ve projenin grup sözcüsü olan Şevval Danışan yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi “Belediye Başkan Yardımcısı ve Burhaniye Belediye Veteriner Hekimi ile görüşmeler yaparak konu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Sokak hayvanlarının bu soğuk günleri biraz daha rahat atlatabilmesi adına Burhaniye Belediyesinin işbirliği ile birlikte Burhaniye ilçesinin birçok yerine ve BUBYO’ya kulübeler yerleştirdik.  Böyle bir projenin içinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Projenin her sürecinde bizi destekleyen Burhaniye Belediyesi’ne ve sosyal sorumluluk projesi sayesinde bizi bir araya getiren Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise proje BUBYO öğrencilerine bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür ederek “Gelecek nesillerin özellikle sokak hayvanları için bu denli duyarlı olması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimize bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

BUBYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğrencilerimi kutluyorum. Ayrıca proje kapsamında öğrencilerimin yanında olan ve onları destekleyen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e ve projede emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu