Gündem

BUGÜN AÇILIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun “kısa sürede tamamlansın diyerek sık sık inceleme yaptığı kavşak bugün açılıyor. Balıkesir trafiğinde bugün önemli bir adım daha atılıyor.

Balıkesir’in en büyük köprülüğü kavşağı olan Adliye Kavşağı bugün trafiğe açılıyor.

Yeni kavşak 8 şeritli olarak hizmet verecek. Kavşak ve etrafındaki pekçok kullanım mekanı ile birlikte trafiğin yoğun olduğu bu bölgedeki kavşak çalışmasının kısa sürede tamamlanması Balıkesirlileri olduğu kadar sürücüleri de memnun etti.

KALICI ÇÖZÜMLERE DOĞRU…

2 geliş, 2 gidiş olmak üzere duble yol olarak uzun yıllardır Balıkesirliler’e hizmet veren eski yolun Adliye, Şehir Hastanesi’nin aynı bölgede olması ve yine aynı bölgede alışveriş merkezinin açılacak olması nedeniyle trafikte yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçecek olan Adliye Kavşağı, bundan sonra 8 şeritli olarak hizmet verecek.
2’şer şeritle 2 yan yolu da bünyesinde barındıran yol, 2’şer şeritli köprüyle şehiriçi trafiğine kalıcı bir çözüm getirecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, haftasonu Adliye Kavşağı’nı denetledi ve Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Şahin ve Kent Estetiği Daire Başkanı Kamil Sarı’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Van’da güreşleri takip eden Başkan Kafaoğlu döner dönmez sabah inceleme yaptı ve ertesi gün Balıkesir’de yapılan çalışmaların rutin hızdan daha fazla bir eforla yaşam bulmasını istedi. Başkan Kafaoğlu denetlemeler sırasında yaptığı açıklamada, haftabaşı sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tüm yolların trafiğe açılmalı. Kaldırım düzenlemeleri, peyzaj düzenlemeleri çizgiler ve yolun tüm ihtiyaçları ile birlikte Balıkesir’in en büyük kavşağını Balıkesirimize kazandırmış olacağız. Bu sayede halkımızda trafikte bir nebze nefes alacak.”dedi.

IŞIKLARA TAKILMAK YOK DEVAM

Başkan Kafaoğlu, “şehir hastanesi, yeni açılacak alış-veriş merkezi, adliyenin trafik yoğunluğu ışıklara takılmadan devam edecek. Şavaştepe Caddesi’nden gelen araçlar Pamuklu Dokuma istikametine, şehir merkezinden gelen araçlarımız İzmir istikametine ışıklara takılmadan geçebilecekler.”şeklinde konuştu.

HERGÜN 20.000 KİŞİ BU BÖLGEYE DEPLASE OLUYOR

Adliye önünde yapımı tamamlanmak üzere olan Köprülü Kavşak çalışması hakkında bu bölgenin önemine değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sözlerini şu ifadeler ile noktaladı; “Şehrin Karesi bölgesinden, Paşaalanı Mahallesi’nden araçların burada ışığa takılmadan yollarına devam edecek olmaları da şehir trafiğini rahatlatacak. Özellikle alışveriş merkezide açıldıktan sonra orada 150 ayrı işyeri olacak. Buralarda 1.500 kişinin çalışması söz konusu. 1.000 yataklı şehir hastanemiz, personeliyle birlikte ortalama günlük 10.000 poliklinik yapıyor. Bir de refakatçisi gelse ortalama 20.000 kişi bu tarafa geliyor. Bu nedenle kavşak oldukça önemliydi. Kısa sürede bu kavşağı tamamlayarak Balıkesir halkının hizmetine sunmuş olacağız. Emeği geçen arkadaşlarımızı yüklenici firmayı ve personelini, Fen İşleri Daire Başkanlığımız ve Kent Estetiği Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimizi kutluyorum.”

YAKLAŞIK 30 MİLYON’A MAL OLDU

Adliye binası önündeki köprülü kavşağın yapım maliyetinin yaklaşık olarak 30 milyon TL civarında olduğu öğrenilirken; kavşaktaki yolların toplam genişliğinin 16 metre olduğu ifade edildi. Köprülü Kavşak çalışmasındaki toplam yol uzunluğu 1.240 metre olarak açıklanırken; 1,5 metreden 2 ayrı kaldırım ve 1 metre genişliğindeki orta refüj çalışması da projenin içinde yer alan detaylar arasında yer aldı. Köprülü kavşakta 2’si kenar ayak olmak üzere toplam 10 ayak bulunduğu ifade edilirken; ayak açıklığı 27,35 metre, köprünün genişliği ise 20 metre olarak açıklandı. Köprünün toplam uzunluğu 643,5 metre, köprünün yaklaşım duvar uzunluğu ise 315 metre.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu