Balıkesir Merhaba Blog YazılarıAstrolojiGündem

Burçlar ve Elementleri

Doğada bulunan ve doğayı şekillendiren 4 temel element bulunmaktadır. Astrolojide de burçlar 4 element grubuna ayrılırlar. Burçların karakteristik yapıları bu dört elemente göre şekillenir. İşte Burçlar ve Elementleri

 

Burçlar Ve Elementleri

Doğduğumuz an bu dünyada aldığımız ilk nefes ile, o an ki gök durumu astroloji haritamız olarak belirlenmektedir. Doğada bulunan bu 4 temel elementin gücü ruhen onları nasıl kullandığımız haritaya bakılarak anlaşılmaktadır. Aslında amaç kendini tanımak ve nihayetinde bu 4 elementin gücünü eşit ve dengeli kullanmaktır. Burçlar ve Elementleri sizinle

ATEŞ ELEMENTİ

Bu elementin burçlar kuşağında Koç, Aslan ve Yay burçlarını kapsamaktadır. Ayrıca ateş grupları doğal bir liderlik yeteneği taşımaktadır. Oldukça enerjik ve yaşam doludurlar. Kişilik olarak dışadönük ve sıcak mizaçlıdırlar. Çabuk heyecanlanır, yeni bir şeye başlamak konusunda heveslidir. Rutin işler spontanlığı engellediği için ona göre değildir. Ayrıca ateş grupları hayata karşı bir çocuk gibi coşkuludur ve spontan, içinden geldiği gibi davranmayı tercih etmektedir. Bunun sebebi ondaki baskın ateş enerjisinin, içinde yoğun bir enerji birikimi oluşturmasıdır. Bu sebeple bir hedefi yada arzusu varsa hemen harekete geçmektedir. Böylece enerjisini harekete dökerek boşaltmaktadır. Bağımsızlığına çok düşkün ve ona ne yapacağının söylenmesinden pek hoşlanmayan kişilerdir. Yaratıcılığı, liderlik kapasitesi ile çevrelerinde en çok dikkat çekenler, Ateş elementi baskın kişilerdir.

Burçlar Ve Elementleri

TOPRAK ELEMENTİ

Bu elementin burçlar kuşağında Boğa, Başak ve Oğlak burçlarıdır. Toprak burçları pratik, maddeci, ayakları yere basan kişilerdir. Bu element grubu sakin ve sabırlı yapıdadır. Hayalci olmaktan ziyade, elle tutulan, gözle görülen somut şeylere itibar etmektedir. Ayrıca hayata ve düzene sıkı sıkı bağıdırlar. Bu sayede iş ve kariyer konusunda sebat ve çalışkanlıkları ile yükselmektedirler. Toprak grubu ‘kök’leri hep güçlü olsun ister bu sebeple risk almaz, somut değerlere göre hareket etmektedir. Hareket ve adımlarını önceden planlar ve zor koşullara oldukça dayanıklıdır. Güvenlik onun için önceliklidir, kendini güven içinde hissetme ihtiyacı sebebiyle, kişilere, evine, mal, mülk ve toprağına bağlıdır. Sürekli değişen koşullar onu rahatsız eder, hayatın rutin akışına uyum sağlamayı tercih eder. Yeniliklerden çok hoşlanmayan daha içe kapalı kişilerdir. Genel olarak koruyucu, sevdiklerini gözeten, kol kanat geren kişilerdir.

HAVA ELEMENTİ

Bu elementin burçlar kuşağında İkizler, Terazi ve Kova burçlarıdır. İnsan ilişkilerinde, iletişimde güçlü kişilerdir. Hava burçları zihinsel olarak çok canlı ve yaratıcıdır. Çabuk kavrayan, sözel yeteneği gelişmiş ve kendini ifade etmek konusunda başarılı kişilerdir. Doğal olarak dışadönük ve sosyaldirler. Geniş bir arkadaş çevreleri vardır. Hava insanı değişim ve yeniliğe, yeni şeyler öğrenmeye çok isteklidir. Bu sebeple her şeye tıpkı hava gibi her şeye nüfuz ederler ancak bağlanmayı sevmezler ve mesafelerini korurlar. Zeki, soyut fikirleri kavrayan, çevresine bilgi aktaran, yenilikçi kişilerdir. Sosyal çevrelerine karşı duyarlı duyarlı bir yapıları vardır. Okumayı, araştırmayı seven entelektüel kişilerdir. Ancak bazen soyut fikirlerin ve kendi düşünce dünyalarından aldıkları zevkin içinde kaybolup, gerçeklerden kopma eğilimi gösterebilirler.

Burçlar Ve Elementleri

SU ELEMENTİ

Bu elementin burçlar kuşağında ise Yengeç, Akrep ve Balık bulunmaktadır. Su grubunun karakteristik özelliği, sezgi gücü ve duygusallığıdır. Empati yetenekleri çok gelişmiştir ve bu şekilde çevrelerine ve bulundukları ortama tıpkı su gibi uyumlanırlar. Çevrelerindeki enerjileri tıpkı anten gibi algılar ve çekerler. Bazen bu özellikleri, olumsuzluklardan etkilenmelerine sebep olabilir. Duyarlılık, hayal gücü, yaratıcılık ve sanatsal yeteneklere sahip kişilerdir. Genel olarak çevrelerine karşı korumacı, şefkatli yapıdadırlar. Çok duyarlı oldukları için harekete geçmekte çok atik değildirler. Dikkati daha çok hissettiklerindedir. Diğer insanları dinleyen, onların içinde oldukları ruh durumunu anlayan ve yardımcı olmak isteyen yapıları, onlara doğal olarak bir iyileştirme gücü ve yönelimi verir. Su grubu kişiler harekete geçmek, akmak için bir itici güce ihtiyaç duyarlar. Derinliği olan, içe dönük, sakin yapıda kişilerdir.

 

Ayrıca buraya da göz atabilirsiniz.

 

 

Referans: www.sahajayogaportal.org

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu