GündemDünyadan HaberlerEğitimGörüntülü Haberler

Burhan Erdayı İlkokulun’da Öğrenmenin Keyifli Hali Ahşap Atölyesi

Burhan Erdayı İlkokulun’da Öğrenmenin Keyifli Hali Ahşap Atölyesi

Burhan Erdayı İlkokulu’nda bulunan Ahşap Atölyesi’nde çocuklar, eğlenceli etkinliklerle öğrenmenin keyfini yaşıyor. Ahşap Atölyesi sayesinde birbirinden değerli kazanımlar elde ediliyor.

Burhan Erdayı İlkokulu Müdürü Mahmut Osta, okulda bulunan ahşap atölyesinde öğrencilerle birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi. Ahşap atölyesini kurma gerekçemiz sadece bir çivi çakmak yada bir malzeme yapma değil ayrıca aslında çocukların farklı yönlerini de geliştirmek ”dedi.

Öğrenciler İlgiyle ve Bilgiyle Atölye’yi Donatıyor

Burhan Erdayı İlkokulu’nda kurulan Ahşap Atölyesi dikkat çekiyor. Okul Müdürü Mahmut Osta ahşapla birlikte bir bir anlattığı dokunuşları öğrencilere anlatırken öğrenciler de meraklı sorularla yapılanları anlamaya uygulamaya ve kendi hal ettiklerini tasarlamaya çalışıyor. Ahşap atölyesi’nin öğrencilere, Matematik, geometri, fizik, kimya kurallarını uygulama. Hayal kurma. Çizim yapabilme. Analitik düşünceyi geliştirme. Kendini ifade edebilme. Tasarı becerisini geliştirebilme. Ayrıca üretkenliği artırma. Bilgiyi aktarma konularında ayrıca kazanım sağlaması hedefleniyor.

Müdür Osta “Öğrencilerimizin Farklı Yönlerini de Geliştirmek İstiyoruz

Burhan Erdayı İlkokulu Müdürü Mahmut Osta, okulda bulunan ahşap atölyesinde öğrencilerle birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi. Ahşap atölyesini kurma gerekçemiz sadece bir çivi çakmak yada bir malzeme yapma değil aslında çocukların farklı yönlerini de geliştirmek. Ahşap atölyemizi dersle entegre etmek .Ahşap atölyesinde matematik vardır. Ölçme, açılar vardır ve ahşap atölyesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi. Çocuklarında açılar, toplama çıkarma gibi aslında matematikteki ayrıca 4 işlemi kapsayan bir özelliğe sahip. Buda duygusal sosyal gelişimlerinde sağlanmasına çalışacağız. Ahşap atölyemizde şekiller çıkartarak üretmelerini sağlayacağız. Ahşap atölyemiz sadece bir çivi çakmak değil çocuklarımızın aynı zamanda zihinsel gelişimi, ayrıca sosyal gelişimlerini de geliştiren bir atölye. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu