Görüntülü Haberler

Burhaniye Anadolu Lisesi Yeniden Hayat Bulacak

Burhaniye Anadolu Lisesi Yeniden Hayat Bulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Okullardan Yarınlara” eğitime destek programına bağışçı olarak katılan Akfen İnşaat ile Balıkesir Valiliği arasında protokol imzalandı.

Akfen İnşaat, protokol kapsamında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde deprem riski taşıması nedeniyle eğitim öğretim yılı başında boşaltılan Burhaniye Anadolu Lisesi’ni yıkıp yeniden hayata geçirecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Okullardan Yarınlara” eğitime destek programına bağışçı olarak katılan Akfen İnşaat ve Balıkesir Valiliği ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Akfen İnşaat, protokol kapsamında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde deprem riski taşıması nedeniyle eğitim – öğretim yılı başında boşaltılan Burhaniye Anadolu Lisesi’ni yıkıp yeniden hayata geçirecek.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HİZMETE ALINMASI PLANLANDI

1976 yılında Akfen Holding’in temellerini atan Hamdi Akın’ın babasının adını taşıyacak Hasan Akın Anadolu Lisesi’nde inşaat çalışmalarının Ağustos ayında tamamlanarak, yeni eğitim-öğretim yılında hizmete alınması planlanıyor. Hayırsever kimliğiyle öne çıkan Akfen Holding, daha önce Ankara’da Ülkü Akın Ortaokulu ve Düzce’de Hikmet Akın Ortaokulu olmak üzere 2 okulu daha tamamlayarak öğrencilerin hizmetine sunmuştu. Okulun yıkılıp yeniden yapılmasına ilişkin Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akfen İnşaat taraflarınca 7 Ocak 2021 Perşembe günü saat 11:00’de Balıkesir Valilik binasında protokol imzalandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu