Gündemİlçe Haberleri

“BURHANİYE BALIKESİR’İN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Balıkesir ve Körfez basınıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. Burhaniye’ye vizyon projeler kazandırmak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Deveciler, “Burhaniye her alanda Balıkesir’in cazibe merkezi olacak” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren 9 aylık sürede birçok yatırımı Burhaniyelilerle buluşturan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, yaptığı yatırım projelerini gazetecilerle bir araya geldiği yemekli toplantıda anlattı.

Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Kültür, Sanat, Spor, Alt yapı ve sosyal hizmetlerle ilgili ana başlıklı projelerini tek tek basın mensupları ile paylaşan Deveciler, ayrıca gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

29 Mart öncesi seçim bildirgesinde vaat ettiği birçok projesini göreve geldiğinden itibaren kısa sürede tamamlayan ve birçoğunun da yapım protokollerini imzalayan Ali Kemal Deveciler, 2020 yılında da dev hizmet projelerinin de hayata geçireceğinin sinyallerini şimdiden vermeye başladı.

Burhaniye’nin en öncelikli hizmetlerinin başında gelen yol yapım, park, temizlik gibi hizmetleri aksatmadan yürüten Burhaniye Belediyesi’nde, ilçenin gelişimine öncü olacak yatırım projeleri de tek tek yapılmaya başlandı. Burhaniye’nin en önemli turizm alanı ve Burhaniye’nin dışa açılan turizm kapılarından biri olan “Ören Çarşı ve Meydan” düzenleme projesi, Başkan Ali Kemal Deveciler’in ilçeye vizyon katacak en önemli projelerden biri konumunda.

2020 yazına kadar tamamlanacak ve bittiğinde Ören’in çehresinde köklü bir değişim yaratacak Proje, çarşıda ki esnafın stantlarını daha kullanışlı ve ferah bir konuma sokacak. Ören meydanının yeni düzenleme çalışmalarıyla, gerek donatı alanları, gerek dinlence ve yürüyüş alanlarının yenilenmesiyle Ören, bölgenin çekim merkezi haline gelecek.

Sadece Turizm alanında değil, Kültür ve Sosyal alanda da yapılan yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Burhaniye Belediyesi, Burhaniyelilerin kültürel ve sportif branşlarda faydalanabileceği Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM)’ini de yakın zamanda hizmete açtı. İçinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı merkezde ayrıca spor alanında kurslar da faaliyete geçti. Öğrencilerin okullarına takviye noktasında destek derslerinin de yer aldığı BURSEM, sosyal ve kültürel anlamda her yaş gurubunun istediği alanda faydalanabileceği hizmetleri vatandaşlarla buluşturmaya başladı.

İlçede çocuk gelişimiyle ilgili olarak 4 yeni çocuk bakımevini Burhaniye’ye kazandırmak için çalışmalar yapan Burhaniye Belediyesi, özellikle tek maaşlı geçinen ailelerin çocuklarına yönelik yaptığı gündüz bakımevi projesiyle kadınların aile ekonomisine katkı sağlamasını amaçlıyor. Kadınlara yönelik bakımevi desteğinin yanı sıra, özellikle son zamanlarda kadınlara yönelik şiddetin artmasından kaynaklı bir adım atan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, kadınların sorunlarına çare bulunması, kadınların sosyal hayatta söz sahibi olması ve haklarını korumaları adına “Kadın Danışma Merkezi” projesiyle kadınların her zaman destekçisi olduğunu gösterdi.

Sadece kadınların değil Burhaniye’de ki her bireyin ilçeye katkı sunarak daha iyi ve yaşanılabilir bir Burhaniye adına katılımcı bir platform oluşturan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler kurduğu “Halk Meclisi” ile Burhaniye’yi hep beraber yönetmek adına 7’den 77’ye her kesimin söz sahibi olması gerektiğini gösterdi.

Yaşanılabilir bir Burhaniye için engellilere yönelik projelerle de beğeni toplayan Burhaniye Belediyesi, özellikle fiziksel engeli olan ve tekerlekli sandalye ile yaşayan çocuklar için parklara engelli salıncakları yaptı. Engellilerin ulaşılabilirlik noktasında yaşadığı sıkıntılara da duyarsız kalmayan Burhaniye Belediyesi, özellikle engellilerin sağlıkları konusunda ki sıkıntılar adına adımlar atmaya başladı. Engellilerin yönetime katılması için halk meclisi engelliler birimini de kuran Belediye böylelikle engelleri aşmaya başladı.

Burhaniye’nin sadece insanlardan ibaret yaşanılan bir yer olmadığını ve hayvanların da ilçede en iyi şekilde yaşama hakları olduğunu savunan Başkan Deveciler, körfezin en kapsamlı ve modern “Sokak Hayvanları Bakımevi” projesinin de protokolünü de geçtiğimiz günlerde imzaladı. Yaklaşık 350 hayvan dostumuzun barınarak, tedavi olabileceği bakımevi projesiyle de bölge de fark yarattı.

Balıkesir’in en temiz ve mavi bayraklı plajlarının bulunduğu ilçenin sahil bölgelerinin de yapılan yatırımlarla güzelleştirildiği Burhaniye’de, özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunun çok olduğu Pelitköy sahili, son zamanlarda yapılan çalışmalarla göz kamaştırır bir duruma geldi. Yaklaşık 1,5 km uzunlukta hem alt yapı, hem yeşil alan hem de plajların düzenlenmesinin yapıldığı bölge, deniz turizmi bakımından bölgenin en önemli tercih sebeplerinden biri oldu.

Kültürel anlamda Burhaniye’ye çıta atlatacak olan bir atılımla, Egenin en büyük amfi tiyatrosu olma özelliğine sahip olan, Taylıeli Amfi Tiyatro, Burhaniye Belediyesi tarafından kiralanarak 9 yıllığına devir alındı. 2018 yılında ilk konserini yaparak Burhaniyelilerle buluşan ve o tarihten itibaren festivaller haricinde atıl vaziyette bulunan Taylıeli Amfi Tiyatro, bundan sonra Burhaniye Belediyesi tarafından hizmet vermeye başlayacak.

Kültür ve Sanat denince ilk akla gelen ilçe olma yolunda hızla ilerleyen Burhaniye, başta geleneksel Ören Turizm Kültür Sanat festivali olmak üzere, Zeytin hasat festivali, Deve Güreşi Festivalleri ve kitap fuarıyla Balıkesir’in kültürel mirasının tanıtımına büyük katkı sunuyor. On binlerce kişinin katılımıyla yapılan bu festivaller, sadece Burhaniye’nin değil Balıkesir’in dışarıya açılan etkili kapısı konumuna geçiyor.

İlçe de her alanda olduğu gibi spor alanında da yatırımların yapıldığı Burhaniye Belediyesi’nde yeni stadının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. Amatör spor kulüplerinin her anlamda desteklendiği ilçe, aldığı başarılarla ödüllerine ödüller katıyor. Bu heyecanla Burhaniye Belediyesi spor yatırımlarını hız kesmeden sürdürülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu