GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Burhaniye Belediyesi ve Öğrenciler’den Sıfır Atık Projesi

Burhaniye Belediyesi ve Öğrenciler’den Sıfır Atık Projesi

 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekti. Deveciler belediye olarak yürüttükleri proje ile öğrencilerle de işbirliği yaptıklarını belirtti.

 

Başkan Deveciler, Sıfır Atık Projesi ile sosyal çalışmaların önemine değindi.Burhaniye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Burhaniye Atatürk Sağlık Meslek Lisesi işbirliği ile Sıfır Atık projesi başladı.

Sıfır Atık Projesi Başlattılar

Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kadriye Atak  sıfır atık projesi ile ilgili başlatılan projenin önemine değindi.  Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, meydana gelen atık miktarının azaltılmasını sağlıyor diyen Atak  etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan; “atık önleme yaklaşımı” olarak tanımlanan sıfır atık projesinin önemli olduğuna değindi. Belediye ile ortaklaşa proje yürüttüklerini söyledi.

 

Öğrenciler ’den Sosyal Yardım

Yürütülen proje ile, öğrenciler aileleriyle birlikte kıyafet ve kırtasiye yardımı topladı. Kırtasiye malzemesi, kitap, ayakkabı, mont, kaban vb kullanılabilir durumda olan eşyaları, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Burhaniye Belediyesine teslim etti. Öğrenciler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak halka hizmet veren Sosyal Markete, ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanabilmeleri için yardımları ,teslim etti. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu