İlçe HaberleriDünyadan HaberlerGündemÖzel HaberlerSporTürkiye GündemiYaşam

Burhaniye’ de Gezilecek Yerler

Burhaniye’de Nereler ve Neden Gezilir? Burhaniye’ de Gezilecek Yerler.

 

B 39

  • Balıkesir’de, yaza doğru tercih edilen ilçeler arasında olan Burhaniye’de gezilecek yer boldur. Bu ilçe yazın en çok tercih edilen yerler arasında. Kazdağları, Alibey adası, Madra Dağları nefes alabilecek mekanlar. Buralarda günübirlik geziler, piknik imkanları da çok.

 

Bu

Burhaniye İlçesinde Nereyi Gezelim?

Oldukça geniş bir alanda Burhaniye, Balıkesir’e bağlı sahil kentlerinden biri. Pek çok tarihi ve doğal mimariye sahip olan ilçe her yıl yüz binlerce turisti bu yılda çağırdı. Sosyal projelerin de gerçekleştiği ilçede gezi turları sık sık gerçekleşir. Yaz aylarında ziyaret gerçekleştirilen ilçede gezilecek yer çok.  Ayrıca Gezginlerin  gittiği Burhaniye’de genellikle doğal güzellikler ön plana çıkıyor. Dahası tarihi yapılar da var ve harika manzaralarla karşılaşmak mümkün.

 

2 91

Antik Kent Tam Merkezde

Antik Kent, gün doğumunda ve gün batımında eşsiz fotoğraflar çekilmeye müsaittir. İlçede doğa ile iç içe kalmanız da mümkün. Adramytteion Antik Kenti İlçenin tam merkezinde ve eskiye dayanan bir yerleşim yeri. Bölge yeşilliklerle kaplı ve turistlerin ilgisini çeker. Yılın her zamanı ziyarete açık olduğu bilinen antik kentin herhangi bir giriş kısıtlaması yok. Antik kentin girişinde müze kart gerekir.

 

Burhaniye Kaya

Kaya Sunakları

Eşsiz güzelliklere sahip olan Kaya Sunakları, ilçe merkezinin 1 kilometre uzağında yer alır. Türkiye’de oldukça az görülen Kaya Sunakları, doğal güzellikler arasında. Yapısıyla turistlerin ilgisini çeker. Bu sunaklar günümüzde korunma altına alındı. Çevresinin de ağaçlarla kaplı olduğu alanda piknik yapmak isteyenler için de oldukça uygun. Özel araçlarla ziyaret edilen sunaklar, harika manzaraları da seyretme fırsatı sunar.

 

Şahinler Köy Cami

Burhaniye merkezinin 10 kilometre uzağında yer alan Şahinler Köy Camii, 150 yıllık bir tarihe sahip. Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalan bu caminin içerisinde tarihi ve dini pek çok eser var. Günümüzde bakanlık tarafından korunma altına alınan cami her yıl on binlerce kişi tarafından ziyareti gerçekleşir. Caminin iç bölümünde rahatlıkla karşılanabilecek tarihi ve dini motifler de turistlerin ilgisinden kaçmıyor. Günümüzde ibadete açık olan cami gezi için de uygun.

 

K 21

Kuvayi Milliye Kültür Müzesi

Kuvayi Milliye Kültür Müzesi, ilçenin merkezindedir. Oldukça geniş bir alanda inşa edilmiştir. Tarihi alandan gelen savaş ve kültür eserleri günümüz de müzede sergisi olur. Mimarisi açısından da turistlerin beğenisini kazanan müze her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret gerçekleşir.

 

Kazdaglari

Burhaniye Günü Birlik Gezilecek Yerler :Kazdağları

İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta yer alan Kazdağları günübirlik gezmeye uygun. Öte yandan içerisinde bulundurduğu göl, nehir ve ırmaklarla birlikte doğa ile iç içe. Piknik ve kamp yapmaya uygun.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu