GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

BURHANİYE FESTİVALİNİ KILIÇDAROĞLU AÇTI

30.Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle başladı.

Geleneksel Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’nin 30.su CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle başladı. Festival öncesi Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu akabinde İskele Yat limanında yapımı tamamlanan Demokrasi parkının açılışını gerçekleştirdi.

Ören Meydanda başlayan ve şehrin birçok yerinde konser, söyleşi, tiyatro ve panellerin düzenleneceği 3 gün sürecek olan Festivalin açılışı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, KKTC Milletvekili Aytaç Çaluda CHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Önce Demokrasi

Törende bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin öneminden bahsederek “ Az önce bir demokrasi parkı açtık. Bu hepimizin ihtiyaç duyduğu temel kavram. Eğer biz burada kültür sanattan insanlıktan, düşünce özgürlüğünden, hukukun üstünlüğünden söz edeceksek önce demokrasi demek zorundayız” dedi. “Demokrasi güç verdiğimiz kişinin gücünü kontrol etmektir” diyen Kılıçdaroğlu. Kontrolsüz gücün güç olmadığını Gücün akılla mantıkla ve kontrolle güç haline gelebileceğini belirtti.

“Bu seçimi halkın ferasetiyle aldık”

Konuşmasının devamında Kılıçdaroğlu “YSK’da 7 Hakim bir oldular sarayın talebi ve beklentisi çerçevesinde İstanbul seçimlerini iptal ettiler. Ben onlara YSK’da ki yedi çete diye söz ettim. Çete dediğim için beni mahkemeye verdiler. Ben hala demeye devam ediyorum. Niçin çete dediğimi söyleyeyim. Birden fazla kişi bir araya gelip yasa dışı bir iş yapıyorsanız onlara bizim hukukumuzda çete denir. Yaptıkları yasa dışı mıydı?. Evet yasa dışıydı.. Aynı zarftan çıkan dört oy pusulasının üçünü doğru kabul edip, birine burada sahtekârlık olmuştur dersen olmaz. Yapan dördünde de yapar neden birinde yapsın. O nedenle onlara çete dedim ve devam da ediyorum.. Bundan sonra seçimi iptal ettiler daha sonra dedim ki; ne yürüyeceğiz ne boykot yapacağız biz bu seçimi halkın ferasetine güvenerek mutlaka alacağız dedim ve aldık” şeklinde konuştu

“Bütün barajları aşacağız”

Türkiyede siyasetin çok zor olduğunu sözlerine ekleyen Kemal Kılıçdaroğlu “ama size şu güvenceyi veriyorum. Düşündüklerimi hayata geçirmek için ben ve arkadaşlarım, önümüze konan bütün barajları aşmaya kararlıyız aşacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, Hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarının açığa alınmasını doğru bulmadiğini belirterek “Vatandaşın iradesine her zaman saygı gösterdim. Bizler bu güzel ülkede birlikte huzur içinde yaşayacağız. Bütün zorlukları birlikte aşacağız. İstanbul da aştık, tepede de aşacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Festival komitesinin başında olduğu için onur ve gurur duyduğunu ifade ederek “Başta Genel Başkanımız olmak üzere altıok’lu hizmet bayrağımızı göndere dikmemizde en büyük payın sahibi olan tüm Burhaniyelilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Burhaniye yaşanılır şehir olacak

Adayken Burhaniyelilere bir söz verdiğini hatırlatan Başkan Deveciler, Burhaniye’nin Kültür ve Sanatla daha çok anılır, yaşanılabilir bir şehir olacağını dile getirdi.. Projelerinden söz eden Başkan Deveciler sözlerine şöyle devam etti “Yaptığımız piknik alanları sahilde yürüyüş yollarımız ile artık doğayla iç içe Burhaniye’yi buluşturmak istiyoruz. Çocuklarımız gençlerimiz bizim için değerlidir. Belediye bünyesinde imkanı olmayan öğrencilerimizi Belediye Sosyal Etkinlik merkezimizde üniversiteye biz hazırlayacağız” dedi.

Üç kreş müjdesi

Burhaniye’ye 3 yeni kreş müjdesini de veren Ali Kemal Deveciler Durumu iyi olmayan ailelerimiz çocuklarına biz bakacağız. Bakacağız ki; kadınlarımız çalışsın aile ekonomisine katkı sağlasın. Bu projeleri önemsiyoruz ve yılbaşına kadar bu üç kreşimizi açıyoruz” diye konuştu.
Hayvanlar içinde projeler ürettiklerini söyleyen Deveciler “Yapacağımız modern son teknoloji hayvan barınağını hizmete sunacağız. Barınak da küçük dostlarımızın daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlayacağız” dedi. 4 hayırseverin üç kreş bir barınak projeleri için Belediyeye birer milyon bağış yaptığını ifade eden Başkan Deveciler, bağışçılara da teşekkür etti.

“Kültürümüzü kuşaktan kuşağa aktaracağız”

Burhaniye’de Kültürün önemine değinen Belediye Başkanı Deveciler yaptığı konuşmada şunları söyledi “Kültür bir toplumun maddi manevi elde ettiği değerlerle önem kazanır ve etkileşim yoluyla kuşaktan kuşağa aktarılır. Sizler tarafından seçilmiş bir temsilci olarak bu köprüyü sürdürmeye kararlıyız. Yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret ettiği Burhaniye de ilki gerçekleşen kitap fuarımızı gerçekleştirdik. Şimdi ise 3 gün boyunca Ören meydanımız başta olmak üzere şehrimizin birçok mahallesinde tiyatro, şenlik, konser ve yöresel oyunlar sergilenecek bir festivalle karşınızdayız. Ayrıca ülke sorunlarımızın tartışılacağı panel ve söyleşilerde katılımcılarımız sizlerle birlikte olacak” dedi.

Kültür ve sanata katkı ve projelerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekleyen Deveciler “. Çünkü biz Burhaniyeliler olarak yıllarca bize öğrettikleriyle rehber olmuş Aziz Nesin, Fakir Baykurt, Ruhi Su, Asım Bezirci ve Abdullah Baştürk’e ev sahipliği yaptık. Bu topraklar bize olduğu kadar onlara da mekan olmuştur. Yaptığımız bu hizmetler lütuf değil asli görevimizdir. Kentimizi daha yaşanılır kılmak önceliğimizdir” diye konuştu

“Altın madenlerinin takipçisiyiz”

Konuşmasının devamında Altın madenleriyle alakalı da duygularını aktaran Başkan Deveciler “Yanı başımızda kaz dağlarında, Madra dağlarında altın madeni vasıtasıyla kanı emilen topraklarımızın da takipçisi olduğumuzu buradan halkımıza ilan ediyorum. Ve Nazım ustanın dediği gibi Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.
KKTC Milletvekili Aytaç Çaluda Festival töreninde yaptığı konuşmada “Kıtalar arası inanç yollarının kesiştiği 10 bin yıllık kültür ve tarihi aşk sevgi adası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden selam olsun. Her şeyin hızla değiştiği geliştiği dijital çağda yaşıyoruz. Değişen diğer küresel sektör ise turizmdir. Artık hız ve olanakların arttığı bu yüzyılda algı bavul toplayıp uçağa binip otele yol almaktan çokdaha ileri bir noktaya gitmiştir. Bununla birlikte artık turizm her alanda ön plana çıkıyor” dedi.

Festival açılışı sonrası Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Kemal Kılıçdaroğlu’na Zeytin Ağacı hediye etti. Daha sonra Ören meydan da kurulan stantları gezen Kemal Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler vatandaşlarla bir araya gelerek muhabbet etti.
Festival programına CHP Genel Başkan Yardımcılarının yanı sıra, Milletvekilleri, İl Başkanları, Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Festival daha sonra, Prof Dr. Haluk Koç moderatörlüğünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Milletvekili Murat Bakanın konuk olduğu “Demokrasi ve Hukuk” konulu söyleşiyle devam etti.

İskele yat limanında Ümit Ülperen Burhaniyelilere bir dinleti sundu. BUKÜSAD Türk Halk Müziği konserinin de yer aldığı program Burhaniye Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yaşasın Barış” isimli tiyatro oyunuyla sürdü.
Festival Ünlü şarkıcı Onur Akın’ın Taylıeli amfi tiyatroda sahne alarak binlerce kişiye verdiği konserle son buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu