Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_40c854bed5a85b0bf4dcb5b2851d3f8d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/gazeteme/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite-pro/includes/class-pys.php on line 314

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/gazeteme/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite-pro/includes/class-pys.php on line 314
Burhaniye Güzelleşmeye Devam... - Gazete Merhaba
Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Burhaniye Güzelleşmeye Devam…

azalt küp taşlarının kullanım alanları oldukça geniştir. Bu taşların kullanıldığı yerler insanların hayatını kolaylaştıran alanlardır. Genelde inşaat amacıyla kullanılan bu taşlar yolların zeminlerine döşenen taşlara desen yapılmasında, beton binalarda, asfalt malzemelerle yapılan kaplamalarda kullanılır.Burhaniye Güzelleşmeye Devam… Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerince program dahilinde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

 

İskele Mahallesi Kordon Boyu Caddesi’nde sezona hazırlık çalışmaları sürüyor. Eskimiş yer taşları yerini parke taş döşemeye bırakarak yoğun olarak kullanılan cadde yeni görünümüne kavuşacak.  Öğretmenler ve Hacıahmet Mahallesinde yapılan doğalgaz alt yapı çalışmalarıyla bozulan yolların tadilatı da başladı. Öğretmenler Mahallesi, Çarşı Caddesi ve 1144.sokakta yol söküm çalışması yapılıyor. Aynı mahallede 1090 sokakta da kaldırım ve bordür yapım çalışmaları başladı. Fen İşleri ekiplerince sürdürülen çalışmalarda Hacıahmet Mahallesinde (Kemer Sokak)  parke taş çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Hkolo

Burhaniye Güzelleşmeye Devam… Ufak Bilgiler

Bazalt küp,  taşlarının kullanım alanları oldukça geniştir. Bu taşların kullanıldığı yerler insanların hayatını kolaylaştıran alanlardır.  Dahası inşaat amacıyla kullanılan bu taşlar yolların zeminlerine döşenir ve taşlara desen yapılmasında kullanılır. Ayrıca beton binalarda ve asfalt malzemelerle yapılan kaplamalarda da kullanılır.

 

Jghjk

 

…….Ek Bilgiler……

Parke Taşı Nasıl Döşeriz ?

Parke taşı ve kilit taşı çevre düzenlemesi için kullanılan çok dayanıklı ve uzun ömürlü taştır. Açık alanlarda, sokaklarda, park ve bahçelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Dış mekanların güzel gözükmesine ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklı olmasına yardım eden parke taşları açık alanların en önemli yapı taşıdır. Üzerinde yürümek oldukça kolaydır ve kolay kolay zarar görmez.  Hadi o zaman parke taşı nasıl döşeniriz. Kilit taşının nasıl kurulacağını bilmek, dış alanlarınızı dönüştürmenin harika bir yoludur. Zemin döşeme taşlarıyla yapılmış bir dış mekan, yoğun yaya trafiğine dayanabilir ve çok az bakım gerektirir.

Bahçenize güzel ve kullanışlı parke döşeme taşlarının nasıl kurulacağını öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Aşağıda parke taşı ve kilit taşı örneklerini görebilirsiniz.

 

Belediye Hangi Yolları Yapar

  • Kentin altyapısına bakar. Bunun içinde su, doğalgaz ve şebeke dağıtımı. Kanalizasyon, şehiriçi yollar gibi işler belediyeye aittir.
  • Çöp toplama, yolların temizlenmesi, itfaiye ve zabıta hizmetleri. Cadde ve sokak temizliği ve halk sağlığını koruma gibi görevler.

 İlçedeki Yolları Kim Yapar ?

  • Turistik yolları yapım-bakımını Kültür ve Turizm Bakanlığınca sağlanan finansmanla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta.
  • Köy yolları İl Özel İdare Müdürlüklerinin, Orman yolları Orman Bakanlığı’nın, Şehiriçi yolları ise Belediyelerin sorumluluğunda.

 

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu