GündemEkonomiİlçe Haberleri

Burhaniye OSB’de Parsel Satışları Tamamlandı

Burhaniye OSB’de Parsel Satışları Tamamlandı

 

Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ndeki kalan son dört parselinin de satılması ile OSB’deki satışlar tamamlandı.

 

OSB’DEKİ SATIŞLAR TAMAMLANDI

 

Bakanlık onayı ile tüzel kişilik kazanarak çalışmalara başlayan 35 parselden oluşan, yaklaşık 250 dönüm alana sahip olan ve alt yapısı tamamlanan Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kalan son dört parselin de bir firma tarafından satın alınmasıyla OSB’deki satışlar tamamlandı.

 

 “2021 SONUNA KADAR TAMAMLANACAK”

 

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, OSB Müdürü Koray Urgun ve firması adına İbrahim Başbuğ’un katıldığı Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan imza töreni ile 4 parsel 36 bin metrekare  için firma ile sözleşme imzalandı. Burhaniye ve çevresinde zeytincilik alanında yapacağı yatırımla ekonomik anlamda ilçeye büyük katkı sağlayacak olan firma, yatırımını 2021 yılsonuna kadar tamamlayacağını açıkladı.

 

FAALİYETE BAŞLAMAYANLARDAN GERİ ALINACAK

 

Kaymakam İlyas Memiş imza töreninde yaptığı konuşmada ülkede zeytincilik alanında önemli bir yere ve ihracatta önemli bir paya sahip olan büyük bir firmanın ilçeye yatırım yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. Halihazırda üç firmanın yatırım yaparak üretime başladığını belirten Kaymakam Memiş, yer satın alıp da yakın zamanda faaliyete başlamayan firmaların Şubat ayı başında yapılacak olan OSB Müteşebbis Heyet toplantısında durumlarının değerlendirileceğini gerekirse yatırıma başlamayan firmalardan satılan yerlerin geri alınacağını ifade etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu