GündemEkonomiİlçe Haberleri

Burhaniye Ticaret Odası Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü İmzaladı

Burhaniye Ticaret Odası Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü İmzaladı

 

Burhaniye Ticaret Odası Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü İmzaladı. Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü imzalandı.

PROJE BAŞLATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk Bankası, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” başlatıldı.

PROTOKOL İMZALANDI

Proje Kapsamında Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel , Halk Bankası Burhaniye Şube Müdürü İlhan Karaca’nın katılımlarıyla “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü ” imzalandı. Projenin ana amacı olarak tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Halk Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmesi istendiği belirtildi.

“TEDARİKÇİLER İÇİN TAHİSLAT RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR”

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel ,ürünün satıcılar açısından faydalarının tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi , 540 güne kadar esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı olduğu, ürünün alıcılar açısından faydalarının ise finansmana kolay erişim: ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı, kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması, artan kredi limitleri olduğunu belirtti.

“İŞ DÜNYAMIZIN BİR NEBZE RAHATLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Tüm Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel, “tüm Oda ve Borsa üyeleri ile sektör meclisi üyelerinin yararlanabileceği bu proje, alım satımlarında getireceği garanti ve esnek vade sistemi ile iş dünyamızın bir nebze rahatlayacağını ve tedarik zincirinin sürdürülmesine katkı sağlayacağını düşünüyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu