GündemEkonomiİlçe Haberleri

Burhaniye Ticaret Odası’ndan Bükreş Temasları

Burhaniye Ticaret Odası’ndan Bükreş Temasları

 

Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel Romanya ve Burhaniye Ticaret Odası Üyeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Romanya’ya gitti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel gittiği Bükreş’te Büyükelçi Füsun Aramaz ve Ticaret Müşaviri Sude Gürcan ile Romanya ve Burhaniye Ticaret Odası Üyeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesinde iş insanlarına önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Aysel şöyle kaydetti:

 

BÜYÜKELÇİ KABUL ETTİ

“Pandeminin etkisi ile birlikte Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmalarının bir yolu da ihracat olduğuna dikkat çekti. Sayın Büyükelçimiz tarafından Kabul edilmemden ziyadesiyle mutlu oldum ve gurur duydum. Sayın Ticaret Müşavirimiz Sude Gürcan hanım da Romanya da Türk yatırımları konusunda beni detaylı bilgilendirdi. Kendisinden edindiğim yatırım olanaklarını Burhaniye Ticaret Odamız üyesi olan iş insanlarımızla paylaşacağım. Churchill’in ünlü sözünde ifade ettiği gibi, belki biz de “bu son değil, hatta sonun başlangıcı bile değil, belki de başlangıcın sonudur” aşamasındayız. Bu krizin daha başındayız.

“ESKİ GÜNLERE DÖNÜLMESİ ASGARİ BİR YILI BULACAKTIR”

Covid-19 sonrası dünya hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak gibi görünüyor. Salgının yarattığı ekonomik daralmanın on yıllara sarkma olasılığı göz ardı edilmemelidir. Aşının 7 milyar insana uygulanması ve eski günlere dönülmesi asgari bir yılı bulacaktır. İhracat firmanın ve bir ülkenin rekabet gücünü artırmaktadır. Firma yeni teknolojilere, metodlara ve yöntemlere uyum sağlayarak yarar sağlarken, ülke de dışticaret dengesinin iyileşmesinden fayda sağlayacaktır. Mal ve hizmet ihracatı, yeni iş olanakları sağlayarak, işsizliği azaltacaktır. Umarım bölgemizden Romanya’ya ihracat yapacak iş insanları olacaktır. ‘’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu