Gündemİlçe Haberleri

BURHANİYE VE GÖMEÇ’TE SU ALTI DALIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURHANİYE VE GÖMEÇ’TE SU ALTI DALIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Sarı ve liderliğindeki ekip yapay resif atılmadan önce ön bilimsel tespitleri yapmak üzere su altına indi.

Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ve beraberindeki ekip Burhaniye ve Gömeç’te belirlenen noktalara Su Altı Resif alanları kazandırmak için başlatılan proje kapsamında su altı dalışı gerçekleştirdi. Yapılan çalışma ile yapay resif atılacak alanlar net bir şekilde noktasal olarak belirlendi. Belirleme çalışmalarının ardından resif atılacak alandaki gündüz ve gece biyolojik çeşitlilik tespiti gerçekleştirildi.

 

 “Proje Turizm İçin de Faydalı Olacak ”

Biyolojik çeşitliliği artırmak, habitat kaybını azaltmak, deniz canlılarının barınak olarak kullanacakları yeni alanlar oluşturmak, dalış turizmini geliştirmek ve sportif balıkçılığı destekleyerek Bölge turizminin de 12 aya yayılarak sektörden elde edilen gelirlerin arttırılması amacıyla başlatılan proje için çalışmaların ilerleyen günlerde de süreceği bilgisi verildi.  Dekan Sarı yapılan çalışmaların çıkış noktası olarak mercanların su altı dünyasında birçok görevi olduğunu ve bölgede bu çalışmanın farklı yararlar sağlayacağı bilgisini verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu