Gündemİlçe Haberleri

BURHANİYE’DE FARKLI ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜLÜYOR

BURHANİYE’DE FARKLI ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜLÜYOR

 

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede eş zamanlı çalışmalar gerçekleştirdi.

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde farklı bölgelerde eş zamanlı yol, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler tarafından hem yol çalışmaları sırasında oluşan tozlanmayı engellemek amacıyla hem de  doğalgaz hatları ile ilgili kazı ve benzeri çalışmalar sonrası meydana gelen tozlanmayı önlemek adına cadde ve sokaklarda sulama faaliyetleri yapıldı.

 

FARKLI BÖLGELERDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜ

Çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları kapsamında da Ören Karakolu çevresinde orta refüj ponza taşı döşemesi, Nur Çakıroğlu Albak Anaokulu’nda bordür ve toprak döşemesi ile sulama sistemi kurulumu gerçekleştirildi.

İlçe’de yürütülen  temizlik çalışmaları kapsamında ise Kenan Tortop Çamlığı’nda mıntıka çalışması yapılırken yine eş zamanlı Pelitköy Gadana ve İçmeler Mevkii’nde de çim biçme ve bakım işlemleri yapıldı. Ekipler Belediye Şantiyesi’ nde kırık bankların tadilatını yaptıklarını ve yeni banklar için imalatın sürdüğü bilgisini de verdi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çalışmaların devam edeceği bilgisini verirken Öğretmenler Mahallesi’nde yapımı devam eden parke taş döşeme işlemine hız verileceğini söyledi.

 

KIŞ ÖNCESİ DERE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde dere ve mazgal temizliği çalışmalarına da devam etti. Periyodik olarak yapılan çalışmalarda dere yatakları ve su kanallarının tıkanıklarını temizleyen belediye ekipleri, dere içlerinde toplanan dallar kayalar ve toprak yığınlarını temizleme işlemleri gerçekleştirdi.

Burhaniye Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından kış aylarında yağan yağmurlar sonucu dere kanallarda oluşabilecek tıkanıklıkların su taşkınlarına yol açabileceğinden dolayı  mahallede bulunan dere yatakları ve su kanallarının dozer ve kepçelerle temizleneceği bilgisi verildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu