GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Burhaniye’de Festival Heyecanı

Burhaniye’de Festival Heyecanı

Bu yıl 17. kez düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” için Burhaniye Belediyesi çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle yapılamayan festival için geri sayım başladı.
Burhaniye ile birlikte çevre İl ve İlçelerden de yüzlerce insanın katılacağı festival, her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla geçmesi bekliyorlar.

“ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER YARIŞACAK”

Burhaniye’ye özgü sebze ve bitkilerin de olduğu lezzetler, geleneksel mirasın yaşatılması ve genç kuşaklara tanıtılması açısından büyük önem taşımaktadır. Yarışma; zeytinyağlı yemekler-tatlılar ve börekler olarak 3 kategoride gerçekleşecek. Başvuruların önümüzdeki hafta başlayacağı ödüllü yarışma, festivalin ilk günü Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenleyecekler.

“ZEYTİNE DAİR HER ŞEY”

Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda açılacak olan stantlarda yörenin değerli ürünü zeytinle ilgili tanıtımlar yapılırken, tarım ve zeytincilik konusunda uzman isimlerin katılacağı ve Reha Yurdakul’da salonunda gerçekleşecek panelde de ayrıca tarımın geleceği zeytin çiftçisinin sorunları konuşacaklar.
İlk gün programı Reha Yurdakul Salonunda Burhaniye Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun konseri ile sona erecek.

“DEVE GÜREŞLERİ İÇİN GERİ SAYIM”

Festivalin en önemli etkinliklerinden olan Geleneksel Deve Güreşleri içinde Deveciler Derneğinin katkısı ve ayrıca işbirliği ile çalışmalar başladı. Yaklaşık 200 yıllık bir kültürü olan ve yüzlerce insanın büyük bir heyecanla beklediği güreşler için, ülkenin pek çok yerinden develer ve ayrıca sahipleri, Burhaniye’de binlerce güreş severle bir araya gelecek. Renkli ve heyecan dolu anların yaşanacağı Geleneksel Deve Güreşleri’nde dereceye giren develerin sahiplerine ayrıca kupaları takdim edecekler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu