GündemEğitim

Burhaniye’de güle ağlaya aşı kampanyası

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü, okullardaki 1.ve 8 sınıf öğrencileri için aşılama kampanyası başlattı. Okulları gezen ekipler, 1.sınıf öğrencilerine kızamık, kızamıkçık, boğmaca ve difteri aşısı uygularken, 8.sınıflara ise difteri, tetanoz aşısı yapılıyor.

Okullardaki çalışma sırasında bazı öğrenciler gülerek aşı yaptırırken, bazıları da korkudan ağlamayı tercih etti. İlçede aşı reddi olmadığını anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr.Faruk Kendigelen, aşıların sağlıklı gelecek için çok önemli olduğunu anlatırken, çocukları aşı yaptırmaya çağırdı. Kampanya döneminde bin 405 çocuğun aşılanacağı kaydedildi..

Aşı olan çocuklardan bazıları ağlamamakla övünürken, bazıları aşıların yararını anlattı. Öğrencilerden Hamza Alahmat, “ Aşı olmak çok güzeldi. Ağlamadım.” dedi. Talha Özkan da,” Aşı faydalıdır. Ben aşı oldum. Herkes yaptırsın” dedi. Gülce Demirdizen ise, “Arkadaşlarımı seviyorum. İlk defa oluyorum. Ama, hiç  acımadı” dedi. Yuşa Telli de,” Bütün çocuklar aşı olsun. Hastalıklardan kurtulsunlar. Bütün çocuklar aşı olursa, dünya daha güzel bir yer olur” dedi. Okullarda aşılama çalışmalarına başlandığını anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr.Faruk Kendigelen de,” İlçemizde aşı çalışmaları başlamış durumda. Aşı, 1.ve 8.sınıflara uygulanıyor. Birinci sınıfları kızamık, kızamıkçık, difteri boğmaca aşısı uygulanmaktadır. 8.sınıflara ise difteri, tetanoz aşısı yapılmaktadır. Aşı bildiğiniz gibi sağlıklı bir gelecek açısından önemlidir. Lütfen çocuklarınızı aşıdan uzak tutmayınız. Ülkemizde son dönemlerde aşı reddi olduğu duyumunu almaktayız. Bu geleceğimiz açısından çocuklarımızın geleceği  açısından çok önemlidir. Bizim ilçemizde bu tür yaklaşımlar çok nadir olmakla beraber görülmektedir. Ama, aşının önemi anlatıldığında bu redler geri alınmaktadır.  Ben bu yüzden Burhaniyelilerin duyarlılığına teşekkür ediyorum. Gerekten çocuklar bizim geleceğimiz. Aşı ise sağlıklı geleceğimizin teminatıdır. Lütfen aşılanmaktan çekinmeyin” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu