GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Burhaniye’de Kadın Platformu evhanımlarını iş sahibi yaptı

Burhaniye ilçesinde kurulan Kadın Platformu üyeleri, Halk Eğitim Merkezi ve belediyenin destekleriyle açılan takı kurslarında meslek sahibi olurken, kursu bitiren evhanımları şimdi ürünlerini açılan stantta satmaya başladı.

Burhaniye’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Belediye işbirliği ile düzenlenen takı tasarım ve mefruşat kurslarına 120 kişi katılırken, kış boyu üretilen ürünlerde kadınlara gelir kapısı oldu. Ören Mahallesi çarşısında belediyenin kendilerine gösterdiği yerde ürünlerini satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Halk Eğitim ve belediye işbirliği ile açılan kursların 20 yıldır devam ettiğini ve 15 yıldır kurulan stantta satış yaptıklarını söyleyen kurs öğretmeni Özlem Tezcan, ürünlere ilginin büyük olduğunu söyledi.

AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Özellikle takı tasarım ve mefruşat kurslarına kadınların ilgi gösterdiğini ifade eden Tezcan, “Birçoğu ev hanımı olan kursiyerler aile bütçesine büyük katkı sağlamaktadırlar. Gerçekten ürünlerimize büyük ilgi var. Özellikle el emeği olduğu için gelen kişilerin çok beğeni ile ürünlerimizi aldıklarını görmekteyiz. Bende bundan çok büyük mutluluk duymaktayım. İnşallah, daha ileriki yıllar da daha farklı yerlerde satış noktaları olacağına inanıyorum” dedi.

Stantta ürünlerini satan kursiyerlerden Feride Bakla, kışın ürettikleri ürünleri yazın sattıklarını söyledi. Bakla “Kadın platformu olarak kışın üretiyoruz. Buradan evimize katkı sağlıyoruz. Çocuklarımızı okutuyoruz. Hem vaktimizi değerlendiriyoruz. Hem de aile bütçesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Stantta ürünlerini satan Sevim Taş’ta şunları söyledi: “Belediye bize buradan yer veriyor. Çeşit çeşit güzel takılar yapıyoruz. Bütçeye katkı sağlıyoruz. Aslında ben emekliyim. Benim için büyük terapi. Ne bileyim yani büyük zevk alıyoruz. Çalışmayan ve emekli olan bayanların gelip burada çalışmasını tavsiye ediyorum. Bütçelerine katkıda bulunurlar. Çok güzel zevkli bir iş bu.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu