GündemEğitimİlçe Haberleri

BURHANİYE’DE KEDİLER EV SAHİBİ OLDU

Burhaniye ilçesinde, Faruk Kızıklı İlkokulu Kelebekler Ana Sınıfı öğrencileri, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında hazırladıkları kedi kulübelerini, Burhaniye’nin çeşitli noktalarına yerleştirdi.

Burhaniye Belediyesi işbirliği ile çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için gerçekleştirilen proje kapsamında, 5-6 yaş arası 13 öğrencinin yaptığı kedi evleri Burhaniye’nin belirli noktalarına dağıtıldı. Ailelerin desteğiyle öğrenci sayısından daha fazla yaptırılan 18 kedi evi; belirli parklara, okul bahçelerine ve çocukların evlerine yakın çevrelere koyuldu. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda hazırladıkları küçük kedi kumbaralarında paralarını biriktiren ve kediler için mamalar alan minik öğrenciler, kedi evlerini yarıyıl tatilinde ailelerinin desteğiyle hazırladı. Öğrencilerin sokak hayvanlarının barınmasında önemli rol oynayacak birbirinden değişik şekil ve renkte hazırladıkları sevimli kedi evlerinin her birine bir öğrencinin adı verildi.

Başkan Uysal: “Ağaç yaşken eğilir”

Bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığının ve hayvan dostlarımızla birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerektiğinin altını çizen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, hayvan sevgisini çocuklarımıza küçük yaşta aşılamanın önemini vurguladı. Bu tür projelerin kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Uysal, Faruk Kızıklı İlkokulu Kelebekler Ana Sınıfı öğretmeni Özlem Demirbaş’ı çalışmalarından ötürü kutladı. Çocukların ve gençlerin sokak hayvanlarıyla tanışmalarına sağladığı katkılardan dolayı Özlem öğretmene teşekkürlerini de ileten Uysal, “Öğretmenimiz bize gelip projeyi anlattığında biz de belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik. Bizden kedi evlerinin korunmasını istediler. Biz de bu arzularını kabul ettik, yuvaların üzerine yazıları yazdırdık ve küçük kardeşlerimizle birlikte dağıtımını yaptık. Çocuklarımız bakımlarını da üstlenmek istedikleri için çoğunu öğrencilerin oturdukları evlere yakın çevrelere yerleştirdik. Bıraktığımız 18 kedi evine belediyemiz veteriner hizmetleri yetkililerince mama kabı ve mama da temin edildi” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu