Burhaniye’de Müzeler Haftası 18-24 Mayıs

Miniklerden Kültürel Miras Yolculuğu

Burhaniye’de Müzeler Haftası 18-24 Mayıs

Burhaniye’de Müzeler Haftası 18-24 Mayıs

Burhaniye Belediyesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

İlçenin tarihî belleği olan Kuvay-i Milliye Kültür Müzesi, hafta boyunca düzenlenen özel ziyaretlerle dolup taştı. Kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen bu etkinliklerde çocuklar ve yetişkinler geçmişe yolculuk yaptı.

Miniklerden Müze Çıkarması: Tarihle Tanışma Zamanı

Etkinlikler kapsamında Burhaniye Belediyesi Nur Çakıroğlu Albak Gündüz Bakım Evi öğrencileri ve BURSEM (Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezi) kursiyerleri müzeyi ziyaret etti.

Minikler, rehber eşliğinde tarihi eserleri ilgiyle incelerken, yaşadıkları yerin tarihî zenginliğini yerinde görerek öğrenmenin keyfini yaşadı.

Başkan Yardımcısı Ayten Tuna’dan Destek

Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna da etkinliğe katılarak öğrencilere ve kursiyerlere eşlik etti. Tuna, kültürel değerlerin tanıtılmasının ve korunmasının önemine dikkat çekerek, “Müzeler, tarihimizin canlı tanıklarıdır. Çocuklarımızın bu değerleri yerinde görmesi, gelecekte kültürel mirasımıza sahip çıkmaları açısından büyük önem taşıyor,” dedi.

Kuvay-i Milliye Müzesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

Burhaniye’nin simgelerinden biri olan Kuvay-i Milliye Kültür Müzesi, hafta boyunca yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, müzenin zengin koleksiyonu sayesinde Kurtuluş Savaşı döneminden kalma eserlerle tanışma fırsatı buldu. Müze, sadece tarih severlerin değil, eğitim amaçlı gelen öğrencilerin de vazgeçilmez duraklarından biri haline geldi.

Bülten

Erdek’te Kan Donduran Cinayet

balıkesir burhaniye müzeler haftası Burhaniye’de Müzeler Haftası 18-24 Mayıs