GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Burhaniye’de sel baskınına kanallı önlem

Burhaniye ilçesinde geçtiğimiz yıl sel felaketi yaşanan kırsal Sübeylidere Mahallesinde aynı felaketin yaşanmaması için kanal açma çalışması başlatıldı.

Burhaniye’ye 13 kilometre uzaklıktaki kırsal Sübeylidere Mahallesi’nde 2017 yılının 17 Temmuz’unda yaşanan sel felaketi, meydandaki 20 aracı dereye sürüklerken, sabahın erken saatinde sokakta kimsenin olmaması can kaybını önledi. DSİ hazırladığı 200 metrelik dere ıslahı projesi hayata geçerken, mahallenin ortasında kapalı olan derenin üzeri açılarak kanal yapımına başlandı.  Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar çalışmalardan memnun.

Çalışmalardan memnun olduklarını anlatan Mahalle Muhtarı Mustafa Demir, aynı felaketin yaşanmaması için önlem alınmasının mahalle sakinlerini mutlu ettiğini söyledi.

DSİ’ye sel felaketi sonrası yaptıkları müracaatın olumlu sonuçlandığını söyleyen Demir, “DSİ’de burada bir çalışma başlattı. Bu kanalı açmaya baladı. Önümüzdeki yıllarda vatandaşın böyle sel felaketi ile karşılaşmaması için böyle bir çalışma başlattı. Bizde tabi bundan memnunuz. Bu kanalın açılmasında emeğimiz var. Sık sık müracaatlarımız oldu. İstanbul’da kanal açma durumu var. Biz sayın Cumhurbaşkanımızdan önce davranıp kanal Sübeylidere’yi açmaya başladık. İnşallah hayırlı olur.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Van Sele Teslim Oldu - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu