Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de Yalnız Değilsiniz

Burhaniye’de Yalnız Değilsiniz

Burhaniye Belediyesi “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında kendine bakamayacak vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ören’de yalnız yaşayan bir vatandaşın sağlık problemleriyle ilgili sorunlarından kaynaklı kendine bakamadığı yönünde ihbar alan Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, M.D isimli vatandaşa ilk sağlık müdahalesini yaptı.

Ören mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki M. D isimli şahısın evinde hasta ve kendine bakamayacak durumda olduğuyla ilgili muhtarlık tarafından yapılan ihbar doğrultusunda harekete geçen Burhaniye Belediyesi Sağlık İşlerine bağlı sağlık ekipleri, vatandaşa destek olmak için harekete geçti.

İlk etapta genel muayenesiyle birlikte sağlık taramaları Belediye sağlık ekipleri tarafından yapılan şahsın, düzensiz beslenme ve yalnız kalmasında sakınca olduğundan hastaneye götürülmesi kararı alındı. Belediye nakil Ambulansı ile Burhaniye Devlet Hastanesine kaldırılan şahıs, hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Palyatif bakım için Edremit Devlet hastanesine sevk.

Geçtiğimiz senede de “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında, Burhaniye’de yalnız yaşayan vatandaşa ziyarete giden Belediye Sağlık ekipleri, fenalaşan vatandaşı yaptığı müdahaleyle ölümden kurtarmış ve hastaneye yetiştirmişti.

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından “Yalnız Değilsiniz” projesi çerçevesinde ilçe genelinde tespit edilen vatandaşların evlerine düzenli ziyaretler gerçekleştirilerek sağlık, kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçları. Hasta ve yatalak hastalara yönelik teşhis ve tedavi sonrası sağlık bakımları da yapılan kişilerin ihtiyaç duyulması halinde belediye bünyesindeki hasta nakil aracı ile sağlık kurumlarına ulaşımı.

Konuyla alakalı M.D’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Yalnız Değilsiniz projemiz kapsamında, kendi kendine bakamayacak durumda olan yaşlı ve yatalak hastalarımızın yanındayız. Burhaniye’de kimse yalnız değildir. Yaşlılarımız bizim geçmişimizin bir halkası, bize yön veren, önümüze ışık tutan birer değerdir. Yaşlılarımızın her zaman yanında olacağız. Vatandaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu