GündemEğitimİlçe Haberleri

Burhaniye’de Yayalar İçin Kırmızı Çizgi Çekildi

Burhaniye’de Yayalar İçin Kırmızı Çizgi

Burhaniye’de ilçe protokolü ve ekipler sürücülerin yayalara olan farkındalığını arttırmak için ‘Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” sloganıyla yaya geçitleri boyandılar.

İLK BOYAYI KAYMAKAM MEMİŞ YAPTI

Yurt genelinde, kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkını oluşturulması için yapılan “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” projesi Burhaniye’de de uygulanmaya başladı.  Burhaniye Saip Hoca Bulvarı’nda okul önünde İlçe protokolü yaya geçidinde bir çizgi kırmızı renge boyadı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in rulo ile boyayarak başlattığı uygulamada öğrencilere üzerlerinde ‘hatalı sürücüye kırmızı düdük’ yazılı tişörtler, şapka ve düdükler dağıtılırken, ilçe protokolü araçlarda seyahat eden vatandaşlara da ayrıca uyarı broşürleri dağıttı. Farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek için düzenlenen etkinliğe Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in yanı sıra, Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Alim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, ilçe protokol müdürleri, oda başkanları ve ayrıca öğrenciler katıldılar.

 “AMAÇ YAYA ÖNCELİĞİNE VERİLEN ÖNEMİ VURGULAMAK”

Burhaniye Kaymakamı İlyaş Memiş konuya ilişkin “İlçemizdeki tüm yaya geçitlerinde ve okul geçitleri de belediyemiz tarafından çizdiler. Sürücülerden istirhamımız daha hassas davranmaları. Eğer buralardan geçen yayalar varsa, durarak ilk geçiş haklarını yayalara vermeleri gerekiyor, tüm sürücülerimizden bu hassasiyeti beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. Ayrıca konuyla ilgili açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’de, “Ülkemizde karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacıyla, yayalara öncelik veren bir takım değişiklikler yapılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Önce Yaya” uygulamasına destek olmak için biz de belediye olarak, ilçemiz genelinde yaya kaldırımlarımızı boyadık. Amacımız yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak”  diye konuştu. Yapılan uygulamalar kapsamında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri emniyet ve ayrıca güvenlik için önem arz eden yaya ve trafik akışını sağlayan yaya geçitlerini boyadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu