EtkinlikGündemİlçe Haberleri

Burhaniye’deki Kurs İçin Çevre İllerden Akın Edildi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen kurs için çeşitli illerden ve farklı meslek gruplarından yoğun katılım gerçekleşti.

Burhaniye’deki Kurs İçin Çevre İllerden Akın Edildi

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) tarafından düzenlenen 4. Bahçıvanlık Kursu, çeşitli illerden ve meslek gruplarından gelen 70 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Kurs, teorik eğitimlerle başlayıp ardından arazide uygulamalı eğitimlerle devam etti.

Pratik Eğitimlerle Yetenekler Geliştiriliyor

Kursun ikinci gününde, kursiyerlere toprak işleme, gübreleme, fidan ve fide dikimi gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Binbir, kursiyerlerin kendi bahçelerine bakabilen insanlar haline geleceklerini belirtti.

Burhaniye'Deki Kurs İçin Çevre İllerden Akın Edildi
Baçem’De Düzenlenen Bahçıvanlık Kursu Yoğun İlgi Gördü

Kursa İzmir’den katılan Ziraat Mühendisi Didem Örer, Türkiye’nin her yerinden insanlarla buluşmanın ve nitelikli eğitimler almanın memnuniyetini dile getirdi. Örer, BAÇEM’in sunduğu imkanları değerlendirerek, herkese kurslarına katılmalarını tavsiye etti.

Toprakla İlgilenenlerin Talepleri Karşılandı

İstanbul’dan gelen Gıda Mühendisi Senem Kanbir ise, uzun zamandır toprakla ilgili çalışma hayali kurduğunu ve BAÇEM’in bu konuda önemli bir destek olduğunu vurguladı. Kanbir, kursun teorik ve pratik eğitimlerinin kendisine çok şey kattığını ifade etti ve herkesi bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

Burhaniye'Deki Kurs İçin Çevre İllerden Akın Edildi
5 Günlük Eğitimde 70 Katılımcı

Eğitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Binbir, kursun ikinci gününde kursiyerlere arazide fide dikimi konusunda uygulamalı eğitim verildiğini belirtti ve kursiyerlerin bahçıvanlık konusunda kendi kendilerine yetecek düzeye gelmelerini hedeflediklerini söyledi.

 

 

Haber: Bülten

Ata Tohumları Edremit’te Tarım Mirasını Yaşatacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu