GündemEkonomiGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Burhaniyeli çiçekçinin dolar tepkisi

Burhaniye ilçesinde çiçekçilik yapan Yunus Göç, işyerinin girişine astığı ”Kaynağı kan ve gözyaşı olan bu para İleri botanikte geçmez” pankartı ile tepkisini gösterdi.

 

Burhaniye’de çiçekçilik yapan emekli banka müdürü doların yükselişine karşı tepkisini işyerinin girişine astığı pankart ile gösterdi. Göç, işyerinin girişine astığı bir doların üzerine ”Kaynağı kan ve gözyaşı olan bu para İleri botanikte geçmez” yazdı. 68 yaşındaki Göç, herkesin tepkisini farklı şekillerde dile getirmesini istedi. Yurdun pek çok yerinde pek çok vatandaş dolar ve altın bozdurmak için sıraya girerken, Burhaniyeli çiçekçi de işyerinde dolar kabul etmediğini yazdı.

Dolara karşı herkesin tepki göstermesini isteyen Göç, “Benim eski mesleklerimden biri altın ve döviz işidir. Kapalı çarşıda 5-6 sene yaptım altın döviz işini. Ama hiç bu güne kadar bu şekilde hızlı bir çıkış spekülasyon olmadı. Bu çıkış spekülasyon aşırı bir çıkış oldu. Dolayısıyla toplum olarak buna tepki göstermek, paramıza sahip çıkmak zorundayız. Bu vesileyle bir afiş bastırdım. Ben herkesin tepki göstermesini istiyorum. Bu bizim kendi paramıza sahip çıkma meselesidir. Başka bir şey değil. İnsanlar gelip soruyorlar. Bazen espride yapıyorlar. Dolar alıyor musun diye. Ama, genelde teşekkür eden insanlar  var. Toplum sessiz gibi gözüküyor ama, çoğu insan bu gibi şeylerden memnun oluyor. Herkesin kendine göre bir şey yapıp parasına sahip çıkmasını tavsiye ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu