GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

BURHANİYE’NİN EFEELERİ MARAŞ’TA GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi, 2’nci Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin davetlisi olarak, 14-15 Eylül 2018 tarihleri arasında Kahramanmaraş’a gitti. Yurt içi ve yurt dışındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Ege Bölgesi’nden festivale davet edilen tek kurum olan Belediye Gençlik Merkezi’nin gösterileri festivalde büyük ilgi ve beğeni topladı.

Dünyanın birçok ülkesinde büyük beğeniyle tüketilen ve ülkemize katma değer kazandıran Kahramanmaraş dondurmasının tüm dünya sofralarında tanıtımını sağlamak amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi 3 ayrı gösteri gerçekleştirdi. Balıkesir ve Burhaniye oyunlarının yanı sıra yaptıkları potporiyle de izleyicilerin karşısına çıkan ekip, hem halkın hem de basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Efeler, Zeybek kıyafetleri ve müzikleriyle Burhaniye’nin adını Kahramanmaraşlıların hafızasına kazıdı.

BAŞKAN UYSAL’A EL YAPIMI SANDIK

Festivalin ardından ilçeye dönen Gençlik Merkezi Müdürü Ayfer Arıcan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Başkan Necdet Uysal’a verilmek üzere gönderdiği plaketi Uysal’a takdim etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı’nın hediye ettiği el oyması sandığı da Ayfer Arıcan’ın elinden alan Uysal, teşekkürlerini ileterek, Gençlik Merkezi’nin her zaman her yerde Burhaniye’yi en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu