GündemKöşe Yazıları

Burun Akıntısı Ve Bitki Çayı

Burun Akıntısı Ve Bitki Çayı

Soğuyan havalar çoğunlukla burnumuzun tıkanık olduğu, ateşten başımızı kaldıramadığımız, hapşırmakla başımızın dertte olduğu zamanların gelebileceğinin habercisi gibi malum içinde bulunduğumuz koronavirüsle hala mücadele verdiğimiz bir dönem olduğunuda düşünürsek , Soğuk algınlığı kapımızı çaldığında , elimizde bir peçete ve bardağımızdaki derdimize deva olacak bitki çayı ile bitkisel bir tedavi bize en iyi gelecek şey diye düşündüm.Sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve güçlü beden önemli. Antibiyotik Yerine Bitki Çayı içmek gayet iyi fikir…

Grip ve Soğuk Algınlığı Devası Bitki Çayları arasında, Ekinezya ,Mürver,Zencefil Çayı veNane-Ihlamur Çayları başta geliyor. Grip ve soğuk algınlığının günümüzde kesin bir tedavi yöntemi olmamasına rağmen doğru seçilen bitki çaylarının iyileştirici etkisinin olmasının yanında vücuttaki toksinlerin de atılmasını kolaylaştırdığı biliniyor. Son yıllarda antibiyotiklerin zararları da sıkça gündeme geldiği için antibiyotiklere sarılmak yerine soğuk algınlığı bitkisel tedavi yollarını aramak daha akılcı duruyor.

Tıp dünyasında da kabul gören bitkilerin yararlarından faydalanabilmek için doğru kullanımı, tüketilme şekli, miktarı gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor. Doğru ve yerinde kullanılan bitki çayları adeta doğal antibiyotik oluyor. İçtiğimizde bize ilaç kutumuzu unutturacak ekinezya, zencefil, ıhlamur, nane gibi bitkiler hem bağışıklık sistemimizi güçlendirecek hem de soğuk algınlığımızı kolaylıkla savuşturmamızı sağlayacak.

Zencefil Çayı

Soğuk algınlığı, grip, baş ağrıları ve adet ağrıları için yüzyıllardır kullanılan zencefil terlemeye yardımcı olarak bakteri ve mikropların vücuttan atılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden olan zencefilin çayını sade ya da bal ve limon eşliğinde içebilirsiniz.

Nane-Ihlamur Çayı

Boğazları yumuşatan ıhlamur, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor.Nane ise etkin maddesi mentol sayesinde nefes açıcı ve iyi bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine yardımcı olur. Ihlamur ile yapılan çay dışında halk arasında bilinen şekilde nane-limon çayı da tüketilebilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu