GündemTürkiye Gündemi

Büyük facianın ikinci gününde kayıplar aranıyor

Alabora olan botta 40'dan fazla kişinin bulunduğu tahmin edilirken, şu ana kadar 22 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 4 kişi kurtarıldı

Büyük facianın ikinci gününde kayıplar aranıyor

Alabora olan botta 40’dan fazla kişinin bulunduğu tahmin edilirken, şu ana kadar 22 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 4 kişi kurtarıldı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında dün meydana gelen botta alabora olayında kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları, havadan, denizden ve karadan 2’nci günde de devam ediyor. Batan botta, 7’si çocuk olmak üzere 22 düzensiz göçmenin cansız bedenlerine ulaşılırken, 4 kişi sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında, botta bulunması muhtemel 40’tan fazla mültecinin olduğu ve halen 15-20 kişinin arandığı öğrenildi.

Buyuk Facianin Ikinci Gununde Kayiplar Araniyor 1

Olay, dün saat 08.07’de Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkisinde meydana geldi. Lastik bot, yasadışı yollarla Yunanistan’ın Semadirek Adası’na geçmek isteyen düzensiz göçmenleri taşırken, poyraz fırtınasının etkisiyle alabora oldu ve battı. Botun alabora olması üzerine 2 göçmen karaya çıkarak durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar sonrasında olay yerine çok sayıda hava, deniz ve kara aracı sevk edildi. Toplam 4 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılırken, 22 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Buyuk Facianin Ikinci Gununde Kayiplar Araniyor 2

Cansız bedenler, Eceabat ilçesindeki Kabatepe Limanı’na getirilerek otopsi yapılmak üzere Çanakkale Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesi morguna kaldırıldı. Arama kurtarma çalışmaları, 2’nci gününde de bölgede devam ediyor.

Buyuk Facianin Ikinci Gununde Kayiplar Araniyor 3

Arama kurtarma çalışmaları, Çanakkale Valiliği koordinesinde Sahil Güvenlik ekiplerinin öncülüğünde Jandarma, Polis, AFAD, Sağlık, UMKE, Gümrük, Kıyı Emniyeti, ÇÖZAK, Liman Başkanlığı, Akut, Tarım ve Orman Teşkilatlarına ait çok sayıda hava, deniz ve kara ekipleriyle 500’ün üzerinde personelle sürdürülüyor. Ayrıca, Balıkesir, Bursa başta olmak üzere çevre illerden gelen ekipler de arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

18 Mart Coşkusu Yola Döküldü

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu