GündemEğitimİlçe Haberleri

BÜYÜK UMUTLAR YÜREKLERİMİZİ DOLDURUYOR

Vali Ersin Yazıcı, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası tarafından yaptırılan Kocaseyit İlkokulunun açılış törenine katıldı.

Çanakkale Kahramanı Kocaseyit anısına HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası tarafından yaptırılan ilkokul, düzenlenen yoğun katılımlı bir törenle eğitim-öğretime açıldı.
Kocaseyit’in doğum yeri olan Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit Mahallesinde yaptırılan 8 derslikli ilkokul, Kocaseyit’in 80. ölüm yıldönümünde törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Öz, Halil Özdemir, Celal Yıldız, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Kocaseyit’in torunları, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kocaseyit’in torunu Edebiyat Öğretmeni Fatma Yıkar’ın Kocaseyit’in hayat hikâyesini anlattığı konuşması ile devam eden program, protokol konuşmalarının akabinde okulun açılış kurdelesi Vali Ersin Yazıcı, Milletvekilleri, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile protokol üyeleri tarafından kesildi ve protokol, açılışın ardında okulu gezerek, öğretmenler ve veliler ile bir süre sohbet etti.

EMANETİ GELECEĞE TAŞIMAMIZ GEREKİYOR

Açılış töreninde konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Kocaseyit İlkokulunun açılışıyla, bir sosyal sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün çok gururluyuz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamız adına gururluyuz. 45 yıllık çalışma hayatımda hiçbir şeye değişmeyeceğim özel bir anı yaşıyoruz. Ortak bir gayretle ve özellikle Sayın Valimizin gayretleri ile okulumuz bu eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mütevazı okulun yapımında bizlere yol gösteren Prof. Dr. Ercan Akyiğit’e müteşekkirim. Bölgeye her geldiğinde burayı ziyaret eden, okulu görünce hüzünlenen hocamız bize bu okulun tadilat işini yapar mısınız diye öneride bulunmuştu. Sonra tadilat yerine, yeni bir okul yapma konusunda bir karar aldık ve bu güzel eser meydana geldi. Kocaseyit’in bize bıraktığı emaneti bizim geleceğe taşımamız gerekiyor. Onun için bu okul bize emanet edildi. Bundan sonra da okulumuzla ilgili yapılacak her çalışmaya katkı vermeye ve onun ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda Seyit Onbaşı’nın hayatının beyaz perdeye aktarılması için mücadele vereceğiz. Bu kahramanımızı sadece bu toprakların değil, bütün dünyanın tanıması için yeni faaliyetler içinde olacağız.” diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel şehirde bu tür açılışlar bu tür hizmetler, emin olun ülkemizin geleceği için büyük umutları yüreklerimizi dolduruyor” dedi.

YÜREKLERİN DOLU DOLU OLDUĞU BİR AÇILIŞ

Güzel bir eğitim yuvasını daha hizmete açtıklarını söyleyen Vali Yazıcı, “Bugün de çok mutlu olduğumuz bir gün. Bu güzel şehirde bu tür okulların sayısının artması eğitimde kalitenin yükselmesi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ben böyle bir okuldaki açılışta, böyle herkesin yüreğinin dolu dolu olduğu bir açılışta bulunuyor olmaktan memnuniyetimi tekrar ifade etmek istiyorum. Biz eğitimi her şeyden daha çok önemsiyoruz. Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir. Yapacağımız en güzel ve en hayırlı iş gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır diyorum. Eğitim yatırımları bütün yatırımların önüne geçen bir yatırımdır. Ülkemizin ve milletimizin geleceği iyi yetişmiş çocuklara ve gençlere bağlıdır. Başta HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası ailesi olmak üzere emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu