Türkiye GündemiDünyadan HaberlerGündemSiyaset

Büyükelçi Merkeze Alındı!

Büyükelçi Merkeze Alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı Büyükelçileri Merkeze Aldı ve Karar resmi gazetede çıktı. Büyükelçi atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yer aldı.

Bazı büyükelçilerin merkeze alınması ve atanmasına ilişkin karar çıktı. Karar, Resmi Gazete’de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla açıklandı. Ayrıca atama kararlarına göre, Kanada Büyükelçisi Kerem Uras merkeze alındı. yerine Esra Demir geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bazı Büyükelçileri Merkeze Aldı Ve Karar Resmi Gazetede Çıktı. Büyükelçi Atama Ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yer Aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bazı Büyükelçileri Merkeze Aldı Ve Karar Resmi Gazetede Çıktı. Büyükelçi Atama Ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’De Yer Aldı.

Kongo ve Endonezya Büyükelçiliklerinde Değişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan karar ile Kongo Büyükelçisi Serhan Ali Yiğit’i, merkeze aldı ve yerine Hilmi Ege Türemen’i atadı. Ayrıca Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Talip Küçükcan ve Togo Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Muteber Kılıç’ı getirdi. Cumhurbaşkanı Atama kararlarını 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince yaptı.

Büyükelçi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur?

Büyükelçi olmak pek çok kişinin hayalidir. Gerek başka ülkeler görmek ve onların kültürlerini keşfetmek, gerek kendi ülkenin kültürünü taşımak, gerekse maaşları açısından Büyükelçilik oldukça cezp eden bir meslektir.
Adayların çoğu siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler veya tarih alanında lisans derecesine sahip olsa da, Büyükelçi olmanın tek bir yolu yoktur. Dış Hizmet için yüksek talep gören diller olan Arapça, Farsça ve Mandarin’de yabancı dil dersleri alınması tavsiye edilir. Yüksek lisans derecesine sahip adaylar genellikle kariyerlerinde daha hızlı ilerleyebilirler. Tercih edilen bölümler;

Kamu Yönetimi,

Kamu Politikası,

Halkla İlişkiler,

Uluslararası İlişkiler Alanında Yüksek Lisans,

Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı’dır.

Eğitime ek olarak, ilgili iş deneyimi Büyükelçi olmak için çok önemlidir. Kampüs içinde veya dışında bir kulüp, grup veya girişimde liderlik rolü üstlenmek, çevirmen olarak çalışmak veya bir devlet dairesinde staj yapmak, iş başvurusu yaparken niteliklerinizi göstermek için faydalı olabilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu