GündemÇocukça

Büyüklerimize Saygı Duyuyoruz

Teknolojinin gelişimiyle birlikte kaybetmeye yüz tutan pek çok değer arasında saygının asla kaybolmamasını, küçük ve cana yakın çocuklarımıza borçluyuz. Saygı duymanın neden önemli olduğunu söyleyen Kuva-yi Milliye Ortaokulu öğrencilerinin büyüklerine de önemli mesajları vardı.

 

 

‘Sevgide serbestlik, saygıda zorunluluk vardır’ sözünün özetler nitelikte konuşan Kuva-yi Milliye Ortaokulu öğrencileri kimlere neden saygı duyduklarını anlattılar.

 

‘Saygı kayığına binmeden sevgi denizi geçilmez’ diyen Kuva-yi Milliye Ortaokulu öğrencileri, büyüklerine saygı duyduklarını ve sevdiklerini söylediler.

 

Ahmet Şenocak: Ben büyüklerime saygı duyuyorum. Bayramlarda ellerinden öpüyorum. Karşıdan karşıya geçmelerine yardım ediyorum. Büyüklerimizin bizim için yaptıkları fedakarlıkları bilerek onlara karşı saygılı ve özverili olmalıyız. Sevmeyebiliriz ama saygı duymak zorundayız. Büyüklerimize saygı duyarak onlara karşı ılımlı ve özverili oluyoruz.

 

Emre Kırıntı: Büyüklerimize saygı duyuyoruz. Çünkü bize küçük yaşlardan itibaren öğretilen temel görgü kuralıdır bu. Büyüklerimize saygı duymamız çok önemli. Çünkü onların yaşları daha büyük olduğu için bizden daha tecrübeliler. İlerde biz büyüdüğümüzde küçükler de bize saygı duyacak. Sadece bunlarda değil, bizler çevremize, doğaya ve hayvanlara da saygı duymalıyız. Yaşamdaki varlıklarını kabullenmeliyiz.

 

Alican Yılmaz: Başta annem ve babam olmak üzere herkese saygı duyuyorum. Öğretmenlerime de saygı duyuyorum. Bir şey söylediklerinde onları dinliyorum. Ne yapmam gerektiğini anlıyorum. Büyüklerimize saygı duymak bir zorunluluktur. Saygı duymalıyız. Onları çok da sevebiliriz ama saygı duymak daha önce geliyor.

 

Mert Can Kaya: Biz çevremize, doğaya ve insanlara ne kadar saygı duyarsak o kadar da severiz. Saygı her zaman korunması gereken bir değerdir. Öncelikle anne ve babalarımıza saygı duymalıyız. Sorumluluklarımızı bilerek onların bizler için yaptıkları fedakarlıkların farkında olmalıyız. Saygı en temel olgudur.

 

Berk Yağın: En küçük yaşlardan itibaren bize saygı duymanın önemi öğretilir. Saygı duyarak ve büyüklerimizi dinleyerek daha çok şey öğreniriz. Bu mutlaka yapmamız gerekenler arasındadır. Bunun yanı sıra büyüklerimizi de küçüklerimizi de çok sevmeliyiz. Ve onlara yardım etmeliyiz. Yardımlaşmanın önemini de unutmamalıyız.

 

Hasan Atılgan: Büyüklerimize saygı duymamız çok önemli. Mesela büyüklerimizin karşısında laubali konuşmamalıyız. Karşılarında oturuşumuzu ve konuşmalarımızı doğru seçmeliyiz. Otobüste yaşlılara, hamilelere ve çocukları olan insanlara yer vermeliyiz. Bu saygının temel koşuludur.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu