GündemEğitimSiyaset

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, toplu taşıma ücretlerine yapılan zam ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Bu konuda çözüm önerisi de sunduklarını söyleyen Başkan Sarı, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanını göreve davet ediyorum” dedi.

Üniversite öğrencilerinin toplu taşıma ücretlerine yapılan zam nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “İl Başkanlığımıza üniversiteli genç arkadaşlarımız gelerek ulaşım zammıyla ilgili mağduriyetlerini dile getirdiler. Tepkilerini de bize ifade ettiler. Onlar okuyabilme, eğitim için mücadele ediyorlar. Özellikle kampüs hattındaki öğrencilerimizi taşıyan toplu taşımaya büyük oranda zam yapıldı. Fiyatlar 2,25 TL’ndan  3 TL’na arttırıldı. Bunu orana döktüğümüz zaman öğrenciler için yüzde 33 siviller için de yüzde 40 zam yapıldı. Bu kadar büyük bir zammı kabul etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MAĞDURİYETİNİ GİDERMELİYİZ”

İlgili Makaleler

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Biz Şoförler Odası Başkanı ile de görüştük. Ona da ilettik. Bizim için esnafımız çok kıymetli, şoför esnafımız da bizler için çok önemli. Öğrencilerimiz bizler için çok önemli. Bizim amacımız şoför esnafımızı da üzmek değil ama öğrencilerimizin mağduriyetini de gidermek” dedi.

“CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ VAR”

Ülkenin ciddi bir ekonomik krizde olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “2018 Yılının Mart ayında çıkan yasayla Büyükşehir Belediyemiz toplu taşıma hizmetlerine destek sağlayabiliyor. Bunu benimde Büyükşehir’de bulunduğum dönemde 30 Ekim 1209 sayılı kararla kampüs hattında taşıma yapan hatta 0.35 kuruş destek veriyordu. Bu yükü öğrencilerimize yüklememek adına. Günümüz koşullarında bu yükün arttığını biliyoruz. Kim ne derse desin ülkede gerçekten ciddi bir ekonomik kriz var. Şu anda petrole, petrol ürünlerine ve pek çok şeye zam geliyor. Esnaf arkadaşlarımız da bu konuda çok mağdurlar. Onları da anlıyoruz. Ama yerel yöneticilerin de bu sorunlara çözüm üretmek yerine öğrencilerimizin, emeklilerimizin, işçilerimizin, toplu taşıma kullanan vatandaşlarımızın da üzerine yüklenmesine izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

“ÜCRETLER 2 LİRANIN ALTINA DÜŞMELİ”

Pek çok ilde öğrencilerin toplu taşıma ücretlerinin 2 liranın altında olduğunu söyleyen Başkan Sarı, “20 Ekim 2018’den bu yana uygulanan destek, süspansiyon süresi doldu. Şimdi belediye bunu vatandaşın omuzlarına yüklüyor. Sizlerin, bizlerin kaynaklarıyla üretilmiş olan belediye bütçesinin yine vatandaşımızın hizmetine sunulmasını talep ediyoruz. Bu süspansiyonu 30 Nisan’a kadar yaptığımı şekliyle yine bu farkı belediye bütçesinden karşılayarak bunun telafi edilmesi gerekiyor. Hatta öğrenci arkadaşlarımızın talebi bu rakamların çok daha aşağıya indirilmesi yönünde. Bu rakamın 1,5 liraya düşürülmesi noktasında bir talep var. Birçok ilde 2 liranın altında taşıma ücretleri mevcut” dedi.

“KENTTE YAŞAYANLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu kazanır kazanmaz öğrenci ulaşım kartlarında ciddi bir indirim yapmıştı. Biz de aynı yaklaşımla, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize el birlik olup destek olmak zorundayız. Bunu da yapacak olan bu kenti yönetmeye talip olan Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Büyükşehir Belediye Başkanını göreve, görevini yapmaya davet ediyorum.  Kentte yaşayanların sorunlarını çözmeli. Keza kendisi de KYK Kız Öğrenci Yurdunda yapmış olduğu ziyarette öğrencilere aynı bu şekilde bir beyanatta bulunmuştu. “Toplu taşıma ücretlerini indirip size bu konuda destek olacağız. Görüyoruz ki Gönül Belediyeciliği diye çıktıkları yol 31 Mart’a kadarmış. 31 Mart bitti halk unutuldu. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik kriz ” demişti.

“ÇÖZÜM ÜRETEMİYORLARSA BİZDEN YARDIM İSTESİNLER”

Çözümün bir parçası olacaklarını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Gelinen bu noktada doğru çözümler üretmemiz lazım. Şayet bir çözüm üretemiyorlarsa biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm önerilerimizle göreve hazırız. Çözüm konusunda yardımcı olmaya hazırız. Biz bu kenti el birliği içinde en sağlıklı yöntemle yönetmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanından şoför esnafımızı mağdur etmeden, öğrencilerimize mağduriyet yaratmadan bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Belediye Bütçemizden süspansiyonu sağlayarak öğrencilerimiz öncelikli olmak üzere bir çalışma yapmasını bekliyorum. Onlar hepimizin çocuğu. Bu kentteki öğrenciler bize emanet. Bu emanete el birlik olup sahip çıkacağız. Çözümün de bir parçası olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu