Gündemİlçe HaberleriSiyaset

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NEYİ GİZLİYOR?

Geçtiğimiz hafta Cuma günü gün ortası yine Büyükşehir Belediyesinin bir sürprizi ile karşılaştık.

Aslında sürpriz de denmeyebilir. Zira Büyükşehir Belediyesi artık alışıldık hale gelen bir durum olan, kamuoyunu ilgilendiren toplantıları basın mensuplarının takip edip gördüklerini ve duyduklarını yazmaları için davet ya da bilgilendirme yerine, duyulmasını ve görülmesini istedikleri kadarını servis ettiler.
Halbuki konu termal turizm idi ve dünyanın farklı yerlerinden katılımın olduğu ( habersiz yapıldığı için bu kısmını teyit edemiyoruz) bir programdı. İşin tuhaf tarafı ise Balıkesir tarafından yerel gelişmelerin takip edildiği ve vatandaşın Balıkesir ile ilgili bilgiye ulaşabileceği yerel gazetelere haber verilmezken Adı sanı belli olmayan ve Balıkesir halkının bihaber olduğu güya ulusal medyanın davet edilmiş olmasıydı.
İyide Büyükşehir Belediyesi varlık nedeni Balıkesir halkını bilgilendirmek olan gazete ve gazetecilerden neyi gizliyor, neden gizliyor?
Balıkesir ile ilgili gelişmelerden haberdar olan ve bu kadar önemli bir konuda süreci takip etmesi gereken gazeteciler olarak, birçok defa bu tip programları takip etmek istediğimizi belirtmemize rağmen bu atlatmaları yaşayınca bu soruyu siz değerli okurların huzurunda sormak şart oldu sanırım.
Kapalı ve gizliliğe dayalı program düzenlense anlarız. Hoş o konuda da gazeteciliğin bir diğer olanağı olan kulis yolu ile bilgi alabilirsek aktarılabilecek kadarını aktarma fırsatını ararız.
Ama bu fırsatta bu tip atlatmalarla ortadan kalkmış durumda. Zira bu fırsattan da sadece Yılmaz-Sağay ikilisinin cep harçlığı vererek İstedikleri kişilere istedikleri kadar sızdırmaları noktasına gelmiş durumda.
Merkezde, Bandırma’da, Körfez bölgesinde ısrarla yapılan bu atlatmaların ucu, umarım milyar TL bütçenin söz konusu olduğu Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile ilgili pis kokulara çıkmaz. Bir isnatta bulunmak, ya da niyet okumak değil amacım. Ama alenen gerçekleştirilen toplantılar bile atlatma yolu ile bir şekilde basından gizleniyorsa bilin ki bunun sonu hayra alamet değil.
Ha asıl korku başkan Yılmaz’ın bu tip programlarda konuşma akışı içinde kırdığı hafif potları gizlemekse onu da bilelim. Farzı mahal, Bandırma’da bir toplantıda Yılmaz’ın “bu ülkede bir yere gelecekseniz ya imam hatip mezunu, ya Karadenizli, ya da Trabzon’lu olmanız gerekir” cümlesinde yer alan hafif siyasi pot gibi… Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu