BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TOPU KİMİN AYAĞINDA? 1

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimler aday olacak, kimler seçimi kazanacak diye merak edilirken Balıkesir’ de ve ülke genelindeki bazı iller de yaşanan gelişmeler oldukça şaşırtıcı. Herkes, ne oluyor? Sorusunu soruyor. Bugün CHP ve İyi Partiden bahsedeceğim. Pazartesi yazımın 2.bölümünde AK Parti’de ki değişimlerin geçirdiği süreçte gözler önüne serilenleri hatırlamakta fayda olacaktır…

Öncelikle bugün için Hemen şöyle geriye dönüp Büyükşehirle ilgili adı dillerden düşmeyenleri de hatırlayalım. Hatırlayalım çünkü anlatılacak çok şey var.

*AK Parti Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ( Pazartesi günü ayrıntılı bir şekilde dile getireceğim)
*AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu
*AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz
Önce Ahmet Edip Uğur deyip ardından Zekai Kafaoğlu ve sonrasında Yücel Yılmaz diyenler…!
-CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın
-İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok
Bugün CHP ve İyi Parti’ye göz atalım ne var ne yok?

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ahmet Akın iyi Parti’nin mecliste grup kurabilmesi için CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi ile Balıkesir’de tepkiler almıştı ve pek çok yorumlara neden olmuştu. 5 Milletvekili olan İYİ Parti’nin TBMM’nde grup kurması CHP’den 15 vekilin istifası ile İYİ Parti’ye sonuç getirmiş ve amaca ulaşılmıştı. Hal böyleyken CHP ilerleyen seçim dönemine doğru gidilirken Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Balıkesir’de adayını açıkladı “Ahmet Akın halka yakın” dedi ancak, İYİ Parti buna müsaade etmedi. Peki neden? “İsmail Ok alırda ondan cümlesi “İYİ Partililer tarafından, sıkça gündeme getirildi. Peki, doğruluk payı neydi? Sonuçlara değineceğiz ve bugünün seçim sonucunu da vereceğim ancak adaylarla ilgili söyleyeceklerim daha önemli…

CHP’ye gönül verenlerin haklı beklentisi Ahmet Akın İyi Parti’ye önemli bir destek sağladı sıra onlarda düşüncesi idi. Ancak bırakın bu desteği İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı İsmail Ok zehir zemberek açıklaması ile şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Ahmet Akın’ın adaylığı ilan edildikten hemen sonra benim adaylığım yok, AK Parti’nin adayı yok. İsmail Ok, birinin önünü kapatmak birinin önünü açmak için şu kadar trilyon liralar almış, şunlarla pazarlık yapmış gibi çirkin, gerçekten çok seviyesiz ve ahlaksızca karalamalar ve iftiralar başladı. Hemen Ahmet Akın’a bu gazetenin fotoğrafını çekip gönderdim. Bu yapılan haberin CHP’ye hizmet ettiğini düşünüyorsunuz ama CHP’ye hizmet etmiyor. İsmail Ok’un önünü kesmeye çalışmakla, karalamakla iftirayla bu 2014 yılındaki tiyatronun tekrar oynanmaya başlandığını 2014 yılındaki tiyatro tekrardan sahnelendiğini gösteriyor dedim. Çeşitli şeyler söyledi, karşılıklı yazıştık. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmamla Cumhuriyet Halk Partisi’ne hainlikle teşekkür etmişiz. Bu haberlerin bedava yapılmadığını, durduk yere yapılmadığını ve bunun arkasında Ahmet Akın’ın olmadığını sokaktaki vatandaşlar inanmıyor”

Ok şunu söylemiş “Ahmet Akın önümü kesmeye çalışıyor. Benimle ilgili ne çıkarsa Ahmet Akından bilirim… Bu söylem bana hiç yabancı değil açıkçası geçmişte İsmail Ok’un belediye başkanlığı dönemini de hatırladığım kadarıyla her an her şeyi bekleyebiliriz. Eleştiriyi bırakın aynı düşünmüyorsanız sizi dinlemeye bile tahammülü yoktur Ok’un.

Açıklamasında Ok diyor ki; “Tiyatro oynanmaya başlamış” Ok, işte burada doğru söylemiş. Fakat kendisi de oyunculardan biri. Hem de ne oyuncu! Rolü siz verin. Çünkü yönetmen MİLLET. Her seçim döneminde siyasilerin oynadığı başrollerin değiştiği oyuncular, figüranda olsa her an oyuna geçebileceği bir oyunun sergilendiği geçişi Balıkesir izliyor…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 21 ilde ittifak yapacaklarını açıklamasının ardından, CHP’de ittifaka ilk isyan Balıkesir’den geldi. İttifaktaki krizin merkeziydi Balıkesir. İl yönetimi ve bazı teşkilatlar ayaklandı. Tepki gösterdi.

Yine şöyle bir dönüp hatırlayalım. Balıkesir’de genel seçimlerde CHP Cumhurbaşkanlığın da yüzde 39 Milletvekilliğinde yüzde 46 almıştı. İYİ Parti Cumhurbaşkanlığında yüzde 10 Milletvekilliğinde yüzde 14 lük bir dilime işaret etmiş AK parti yüzde 47 Cumhurbaşkanlığında ipi göğüslemiş yüzde 49 ile milletvekilliği için oy oranını elinde tutmuştu.

Sonuçlar genelde böyle. Peki yerelde 31 Mart 2019 neye işaret edecek. Balıkesir de bugünkü sonuç şu: Veriler dikkate alındığında, şahıslar dikkate alındığında seçim süreci rengarenk bir dönem geçirtecekti .Geçirecekti diyorum çünkü yaşanan gelişmelerle bu sürece durgunluk getirildi.Yücel Yılmaz ve Ahmet Akın arasında geçmesi beklenen seçim yarışı yoklamalarında bir heyecan vardı. Ahmet Akın’ın geri çekilmesiyle Balıkesir’de ki seçim heyecanı yitirildi. Sohbetlerimizde kahvede kıyıda köşede konuşulan seçim süreci ve adaylar adeta şu konuşmalarla anılmaya başlandı Seçime gerek yok sonuç belli…

Süreç ne getirecek hep birlikte göreceğiz! Ancak bugünün seçimi kazanması beklenen Adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz. Seçim yapmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyesinin topu kimin ayağında kimlerin ayağı değdi ya da değecek? Dedim ya Neydik, Ne olduk, Ne olacağız yazmaya devam edecek Pazartesi yine MERHABA diyeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu