BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TOPU KİMİN AYAĞINDA -3-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Zekai Kafaoğlu ve son olarak seçimlere doğru alınan yolda Büyükşehir Belediyesi için Aday olarak açıklanan Yücel Yılmaz’ın adı sıkça konuşuluyor.

Balıkesirli bu konuda hayli şaşkın. Neden? Haliyle AK Parti’de Edip Uğur sonrası Zekai Kafaoğlu ile devam edilir düşüncesi yaygındı ancak, ezberler AK Parti’de geçmişte olduğu gibi yine bozuldu. Öncelikle Bugün Yücel Yılmaz’ı anlatacağım. Hakkında konuşulan çok şey var ama gerçek ama yalan. Yücel Yılmaz dünde yazdığım gibi Edip Uğur’un prensi denilerek gün yüzüne siyasette ışık tutan bir isim oldu. Ancak Uğur’un normal olmayan gidişi sonrasında biraz ötelendi. Ortalıkta çok görünmedi. Göze batmak istemedi yada kendini tümüyle sadece yapacağı işlere verdi. Görüntülerden, fotoğraflardan uzak kaldı.

*Önemli bir ayrıntı boş durmadı! Ödül alacak işlere imza attı. Adını duyurdu ancak yine de arka planda kalmayı tercih etti. Karesi Belediyesi’nin kurucusu olarak Karesi’de öne çıkan bir marka yarattı. Bugün kime sorsanız nereye baksanız iddiaya girerim Karesi’yi, Yücel Yılmaz’ın imzasını görürsünüz.

*Yücel Yılmaz için beklenen bir istifa süreci de yaşandı. Hatırlayalım Özellikle 15 Temmuz sonrasında Uğur’un normal olmayan istifası beraberinde yaşanacak istifa süreçlerini de durdurdu. 3 İlçe belediyesinde beklenen istifalar kamuoyu tarafından pürdikkat takip ediliyordu ki Uğur adeta gündeme bomba gibi düşen sözler kullandı ve gündem tamamı ile değişti. İstifa süreçleri rafa kalktı. Peki bu süreçte siyasi aktörler ne yaptı da yeniden çarkları tersine çevirdi? Bu cümleleri kahvedeki vatandaş, sokaktaki amcadan tutun evlerdeki sohbetlerde de duyuyor hatta konuşuyorsunuz ve bende şahit oluyorum.

* Halktaki kanaat Yücel Yılmaz’ın kan bağı olan abisi ile küs düşemeyeceği gerçeği idi Bu nedenle ” Onu yapmazlar” deniyordu. Ve Abisinin 15 Temmuz sonrasında içeri alınması, sonrasında çıkması ve sonrasında sıradışı görülen bağlantılarla bugünün AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasını herkes duymuştu, o günden buyana konuşmuştu vs. vs..

* Ancaaaak… Aday olarak açıklandığı günün akabinde Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın Yılmaz için söyledikleri de unutulacak cinsten değildi. Hem de yemin ederek! Yemin etmesine gerek varmıydı?

*O sözlere şahitlik etmiştim ancak buradan çıkmasın denilmesine rağmen ben odadan çıkmadan Balıkesir’de bazı basın yayınlarında Subaşı’nın söyledikleri haber olarak veriliyordu. Basın olarak olaya tanıklık eden ben kayıtta değildim Zira Subaşı özellikle görsel kayıt almayalım diye uyarmıştı ki bende kameramı kapatmıştım. Ancak oradaki siyasiler kayıttaymış ben bilemedim…

O gün orada konuşulanlar nasılsa yazılıp çizildi. Madem öyle bende ayrıntılandırayım ki yerini bulsun değilmi?

Subaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmuş ve Yücel Yılmaz için söylenenleri aktarmış nasıl aktarmış ? Aynen olduğu gibi bende sizlere aktarıyorum;

“Birinde Edip Uğur’un adamı
Diğerinde FETÖ’nün adamı
Yücel Bey’e bu ikiside yapışmış vaziyette “dedim. “Onu diyenin Allah Belasını versin” dedi…!

Bu ifade Beyefendiye ait bir ifade. “Edip kimdi” dedi. 2014’te bana 14 tane Belediye Başkanı veren benim Genel Başkan yardımcım ve Büyükşehir adayımdı” dedi.

Yücel’i Edib’in tavsiye etmesi Edip Uğur’un ismini paranoya haline getirip te kendinizi sıkıntıya sokmayın. Önünüze bakacak ve seçimi alacaksınız. Hedefinizi ona göre alın denildi….

Bunun dışında İlave kelime varsa, kim başka şeyler aktarıyorsa Cumhurbaşkanının söylemediği birşeyi söyleyen Yavuz Subaşı’nın Allah Belasını versin! Beyefendinin bela okuduğu gibi. Açık ve net biz bu seçimi alacağız…..” Sonuç itibarı ile konuşma bu. Bu arada vekiller dün ortak bir açıklama yaparak Yücel Yılmaz açıklandı ancak adaylığını geri çekeceklermiş gibi yine halk arasında dolanan boş söylentilere açıklık getirdi. Vekiller altına imza attı ve “Adayın geri çekilmesi gibi bir durum yok” dedi.

Yücel Yılmaz kim ve neden bu seçimi almalı?
Bu sorunun cevabı da net aslında.
Vizyon sahibi, Başarılı, Akıllı daha ne olsun …

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu