GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Büyükşehir Edremit’te Restorasyon ve Çeşmelerde Çalışma Yaptı

Büyükşehir Edremit’te Restorasyon ve Çeşmelerde Çalışma Yaptı

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi , Edremit ilçesi genelinde bulunan ve tarihi değerlere sahip yerlerde restorasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışma sürecek. Önceki gün Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan ve teknik heyet, sahada etüt çalışması yaptı.

 

Kabir Düzenlemesi Gerçekleşti

Mehmet Akif Şencan, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu’nun ev sahiplinde geçtiğimiz aylarda yapılan etüt çalışmaları meyvelerini verdi ve birçok tarihi yapı aslına uygun olarak restore edildi.İlçedeki tarihi Gaziilyas Sokak’ta bulunan ardışık tarihi binaların restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük ölçüde tamamlandı. Gazi İlyas Bey’in kabri de düzenlenerek ziyarete açıldı.

Tarihi Evler Ön Plana Alındı

İlçedeki tarihi değeri olan çeşmeler Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmeye başlandı ve birçoğu yeniden halkın hizmetine kazandırıldı. Edremit’in önemli tarihi değerlerinden olan Kurşunlu Cami’nin bahçe duvarları ve çevre düzenlemesi işlemleri birkaç ay içinde cami dokusuna uygun olarak yeniden yapıldı. Edremit Kaymakamlığı’nın hazırladığı, ‘Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor’ isimli Gazi İlyas Caddesi ‘Sokak Sağlıklaştırılması Projesi’ ise, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanma aşamasına geldi. Belediyeden edinilen bilgiye göre Ayrıca, ilçede bulunan Yeni Edremit Mezarlığı’nda da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme, bakım ve modernizasyon çalışmaları yapıldı. Bu arada, Turhanbey Cami, Çıkrıkçı Davut Dede kabri ve Çanlı Baba kabirleri için de restorasyon çalışmaları yaptı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu