GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Büyükşehir Ekipleri 7/24 Kar Mesaisinde

Büyükşehir Ekipleri 7/24 Kar Mesaisinde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçti. Afet Koordinasyon Merkezi’nin koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, kar ve buzlanma riskine karşı sürücüler ve yayaların sıkıntı yaşamaması için 7/24 mesai yapıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, özellikle hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuzluklarla etkin bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı öncesinde ana arterler ve gerekli görülen yerlerde tuzlama çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının devam ettiği yerlerde tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. 700 ton stoku bulanan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında yaklaşık 300 ton tuz kullandı.

B0985A38 9Afc 4D96 A3E1 1C1Bcb1A91F2

ANA ARTERLER 7/24 İZLENİYOR

Vatandaşların; yoğun kar yağışının etkilerini olabildiğince az hissetmesi adına çalışmalarını tüm dinamikleriyle sistemli bir şekilde yapmaya özen gösteren Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Trafik Kontrol Merkezi’nden şehrin ana arterlerini, 22 noktadan kamerayla anlık 7 gün 24 saat görüntüleyerek ve müdahale ediyor. Kontrol Merkezi’nin keşif ekipleri, yollarda kar yığınının olduğu yerleri, özellikle buzlanmanın meydana geldiği yerleri belirleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’ne (BAKOM) iletiyor. BAKOM aracılığıyla ilgili birimler, olası bir acil duruma en kısa sürede müdahale ederek trafik sıkışıklığı, aksaklık veya hava muhalefetinden dolayı oluşabilecek tüm sıkıntıları çözüme kavuşturuyor.

Ea0E9E37 C34F 4820 8452 6835C57908A4

GİZLİ BUZLANMA EN HIZLI ŞEKİLDE KEŞFEDİLİYOR

Ulaşım Koordinasyon ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurullah Erel “Trafik Kontrol Merkezimizde kavşak ve yol takibi sırasında özellikle yoğun kar yağışına müteakiben gizli buzlanma riskini araştırıyoruz. Kavşak kolları içerisinde hızını kesen ve kavşak yaklaşımında duran araçların kayma yaptığını kontrollerini kaybettiğinin keşfi buradan yapılarak BAKOM’a bilgi veriliyor. BAKOM koordinesinde ilgili birimlerimi ya da ilgili il müdürlüklerine bilgi verilerek tedbir alınması sağlanıyor. Böylelikle olası kazalarında önüne geçiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’ın talimatı doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirerek Balıkesir’de karı eziyet olmaktan çıkarıp, keyif haline getiriyoruz.” diye konuştu.

16725378 7205 46D7 82B2 97Dc14E59Ded

CAN DOSTLARIN BESLENME İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında daha çok yiyecek gereksinimi duyması amacıyla 24 odak noktasında mama ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, can dostların zorlu kış şartlarında da bakımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu