GündemEkonomi

BÜYÜKŞEHİR ELON MUSK TEKLİFİNİ GERİ ÇEKTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, canlı yayında toplum yapısına uygun olmayan görüntüleri ile ortaya çıkan Tesla CEO’su Elon Musk’a tepki gösterdi. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Elon Musk’ın firmasına sipariş verdikleri 180 adet elektrikli otobüs alımını geri çektiklerini söylerken, Başkan Zekai Kafaoğlu, yerli ve milli alternatiflere yöneldiklerini belirtti.

Dünya çapında büyük bir takipçi kitlesi bulunan Elon Musk, canlı yayında gençlere ve çocuklara kötü örnek olabilecek bir davranışta bulunması nedeniyle büyük bir tepki çekti. Türkiye’de bu olaya tepkisiz kalmadı. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Elon Musk’a yaptıkları 180 adetlik elektrikli otobüs alımını hedefleyen daveti geri çektiklerini belirtti. Çocukların ve gençlerin ruhsal ve fiziksel sağlığının herşeyden önemli olduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise MERHABA’ya yaptığı açıklamada yerli ve milli değerlere yöneldiklerini belirtti.

KAFAOĞLU ‘’YERLİ VE MİLLİ ALTERNATİFLERE ODAKLANDIK’’

Yerli ve milli alternatiflere odaklandıklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘’Elon Musk’ın ortaya çıkan görüntüleri bizim değerlerimiz açısından kabul edilebilir görüntüler değildir. Bu nedenle ihtiyaçlarımız doğrultusunda Elon Musk’a yaptığımız daveti geri çektik. Aynı zamanda ülkemizde de yaşanan gelişmeleri dikkate alarak yerli ve milli alternatiflere odaklandık. Bu mihvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

GÜRBÜZ ‘’TESLA İLE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇİYORUZ’’

Balıkesir’de gürültüsüz ve sağlıklı bir çevre için adım attıklarını bu kapsamda Balıkesir’i dünyaya örnek olacak bir pilot bölge haline getirmek istediklerini söyleyen Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, ‘’Biz 30 Ağustos tarihinde Elon Musk’a bir davet mektubu göndermiştik. Tesla ile ilk etapta 180 adet elektrikli otobüs alımına yönelik bir anlaşma hedeflemiştik. Fakat canlı yayında Elon Musk’ın bu denli bir davranış gerçekleştirmesi genç nesiller açısından kabul edilemez. Biz Tesla ile çalışma hedefimizden vazgeçiyoruz. Elon Musk’a yaptığımız bu teklifi ise geri çekiyoruz’’ şeklinde konuştu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu