GündemÖzel Haberler

BÜYÜKŞEHİR İHMALİ KORKUNÇ SONU GETİRMESİN!

Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ile mücadele işini ilçe belediyelerine bırakması işi hafife aldığına işaret ediyor. Tehlike ciddi. Salgının içinde olduğumuz bugünlerde salgın içinde farklı bir salgınla daha karşı karşıya kalabiliriz.

Ayaklı ve uçucu haşere ile mücadelenin halk sağlığı açısından hayati olduğu ve koronavirüs (Covid-19) salgını ile Ülke olarak mücadele ettiğimiz bu günlerde, Büyükşehir Belediyesi’nin asli işi olan, haşere ile mücadele işini, yeterli donanım ve uzman personele sahip olmayan ilçe belediyelerine bırakması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

KORKUNÇ TABLO İHTİMALİ

İçinde bulunduğumuz bu günlerde, özellikle larva aşamasında olan ayaklı ve uçucu haşere ile mücadelenin önemine vurgu yapan uzmanlar, Koronavirüs (Covid-19) Salgınına maruz kaldığımız dikkate alındığında, bu önemin kat be kat arttığına işaret ederek, aksi halde altından kalkılamayacak sonuçların yol açacağı korkunç bir tablo ile karşılaşma ihtimali doğacağını ifade ediyor.

TEK ELDEN YAPILMASI ŞART

Uzmanlar, Haşere ile mücadele işinin yasalar çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından tek elden, yetkin ve uzman personelle, yeterli donanım, bilgi ve ciddi bir organizasyon ile yapılması gerektiğinin şart olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, her ne kadar Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada İlçe Belediyelerinde ilaçlama işinde görev yapacak personelin eğitildiği belirtilmiş olsa da, ‘Biyosidal ürün kullanma sertifikası’nın şart olduğunu ifade ediyor. İlçe belediyelerinde ilaçlama işinde görev alacak personelin bu sertifikaya sahip olup olmadığı konusunda bir belirsizlik olduğuna işaret eden uzmanlar, Dolayısı ile, İlçe belediyelerinin mevcut durumda, Haşere ile mücadelede kullanılan Biyosidal ürünlerin kullanımını konusunda, sertifikalı ve uzman personele, yeterli veri ve donanıma sahip olmadığına dair ciddi soru işaretleri olduğunun altını çizen uzmanlar, bu durumun halk sağlığını tehdit edebileceğini iddia ediyor.

ŞEFFAF PAYLAŞIM GEREKİYOR

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarının önemine de dikkat çeken uzmanlar, “medyadan takip ettiğimiz kadarı ile tüm belediyeler olağan üstü bir gayretle ilaçlama yapıyor. Aslında bu işin tek elden ve koordineli bir şekilde yapılması gerekir. Kullanılan kimyasal ilaçlar başta olmak üzere, kullanım oranları ve teknik bilgilerin de kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılması gerekir” görüşlerini belirtiyor. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu