GündemSiyaset

“Büyükşehir Meclis’inde Dil Problemi Üslup Hatası”

“Büyükşehir Meclis’inde Dil Problemi Üslup Hatası”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen eski Lunapark alanı satışı ile ilgili karara tepki gösterdi. Serkan Sarı, geçmiş yıllarda da tepkimizi göstermiş ve satılmasın diyerek halkın kullanımına sunulsun isteğimizi dile getirmiştik dedi. Sarı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bir meclis üyesine yönelik sözlerini de eleştirdi. Sarı, “dil, üslup yanlış şaşkınız. Süreci takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“SATILMASIN! HALKIN OLSUN İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı “Biz çağrımızı birkez daha yapıyoruz. Bu kenti yönetmek için halktan yetki alan Yücel Yılmaz’a çağrıda bulunuyorum. Bu yeri Bir otel’e veya ticarethaneye vermek yerine Atatürk Parkı ile birleştirip halka kazandırın. Büyükşehri Belediyesinin finansal çıkmazda olduğunu biliyoruz. Biz CHP kadroları olarak kentimizde yaşayan halkın isteklerine kulak verilsin istiyor ve şehrin değerlerinin yok olmasına razı olmadığımızı belirtiyoruz”

SERKAN SARI “KARARA RED OYU VERİLMİŞTİR ANCAK…”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine, beton ve rant siyasetinden vazgeçme davetini yapıyorum diyen Serkan Sarı, “Bu konu ile ilgili geçmiş yıllarda yaptığımız açıklamaların ve mücadelemizin hala takipçisiyiz.”dedi.Serkan Sarı CHP il binasında saat 13.00’te yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme gelen Lunapark alanı ile ilgili CHP grup toplantısında alınan karar gereği red oyu verdiklerini hatırlattı. Sarı, “Buranın satış kararına AK Parti grubu oy çokluğu ile karar almıştır. Bu konu üzerinde görüşlerimizi dile getiriyoruz. Gümüşçeşme Mahallesi alanında yapılan satış ile ilgili komisyon raporu vardı. Büyükşehir Belediye Meclisinde red kararımızın oylamasıyla birlikte, Ak Parti Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talebiyle ve AK Parti grubunun oy çokluğuyla almış olduğu satış kararına ilişkin eleştirilerimizi bir kez daha dile getiriyoruz.’ ’dedi.

“HALKA KAZANDIRILSIN İSTİYORUZ”

Mecliste tüm grup üyelerinin red oyu verdiği satış kararına ilişkin eleştirimizi bugün yineliyoruz diyen Sarı, halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Sarı sözlerine ‘’Bugün meclisteki tavrımız açık ve nettir. Halkın toplumun ve sokağın taleplerinin değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konu ile ilgili dava açmış ve kamuoyu yaratmış tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir” şeklinde konuştu.Büyükşehir meclis toplantısı esnasında kullanılan dil ve üslubun yanlış olduğunu ifade eden Serkan Sarı meclisten ve meclis üyesinden özür dilenmelidir dedi. Sarı, Bu dili kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ve diğer meclis üyelerini kınadığımı belirtmek istiyorum.

Bir meclis üyesi hakkında, oy birliğinde geçen maddeleri tek başına mahkemeye taşıyor yoksa bir çıkarı mı var?  Bu tutumun sebebi ne, gelir beklentisi mi var? Bu işin arkasında ne var önerge verelim ve komisyon kuralım araştırılsın. Söyledikleri tutarlı değil. Senin oyunu sütten sayalım. Ruh haliyle ilgili bir sıkıntı var. Yakınlarına akrabalarına projemi çiziyor? Şehrin önünü tıkıyorsun’ gibi ifadelerle meclis üyesine yönelik kullanılmış olan bu dili esefle karşıladığımızı da belirtmek istiyorum. Varsa bir dayanağı gereğini yapsın ancak yoksa meclisten ve meclis üyesinden özür dilesin.”

“ÜSLUP YANLIŞ ANCAK BİZDE ŞAŞKINLIK YAŞADIK”

Sarı yaşanan gelişmeler üzerine Yücel Yılmaz’ın söylemlerine karşılık meclis üyesinin tek bir kelime cevap vermemesinin kendilerinde şaşkınlık yarattığını söyledi. Daha çok şaşkınlık yaşadığımız bir konuda bu ithamlarla ilgili, meclis üyesinin bir tek cümle dahi cevap vermemesi ancak devamında mevzubahis meclis üyesinin CHP il Başkanı Serkan Sarı ve yönetimini hedef alan açıklama yapması bizleri şaşırtmıştır. Bizim böyle iddialarımız yoktur ancak, şunu merakla takip ediyor olacağız. Yücel Yılmazla ilgili bir cevap yada hukuki bir yön takip edecek midir ona da bakacağız.”

“VARSA İDDİALARINI AÇIKLAYIN YOKSA ÖZÜR DİLEYİN”

Serkan Sarı,“Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine katılamayan meclis üyelerimizle ilgilide nedenlerini araştırdık covıd ve ayrıca benzeri söylemleri oldu. Bunu da takip ediyoruz. Şahsımızla ilgilide kullanılan bir dil var. Şaibeli görüntü, dolaylı işbirliği, gibi ifadeleri yayın organlarında asla kabul etmediğimizi de ifade etmek isterim. Varsa iddiaları çıkarlar kamuoyunda açıklarlar. Kiminle ne iddianız varsa çıkıp açıklayın. Yoksa çıksın özür dilesin. Bizim dürüstlüğümüzden şüphemiz yok. Hereğin cevabını vermeye hazırız. Geçtiğimiz yıllarda bu mücadeleyi verdiğimiz unutulmuş. Bu nedenle kolay açıklama yapma gereği duyanlar var. Bizim bu konuda açtığımız davalar var. Mücadele eden CHP’dir. Hukuksal, toplumsal her alanda mücadele eden CHP ve ayrıca kadroları olmuştur.”ifadelerine yer verdi. M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu