GündemKöşe Yazıları

Büyükşehir savaşı..

Büyükşehir için iddiası olan tüm partiler adaylarını açıkladı. İlk açıklayan CHP oldu. CHP genç ve başarılı isimlerden Ahmet Akın’ı aday gösterdi. AK Parti’de yine aynı şekilde genç ve başarılı isimlerden Yücel Yılmaz’ı aday göstererek güçlü bir adım attı. Son olarak ise İYİ Parti milletvekili ve eski belediye başkanı İsmail Ok’u aday göstererek Balıkesir’de dengeleri değiştireceği mesajını verdi.

Önce İYİ Parti’den başlayalım. İsmail Ok eski belediye başkanı. 5 yıl kent merkezini yönetti. Agresif bir yapıya sahip. Tabi Balıkesir’e 5 yılda ne kattı bu tartışılır. Bana göre hiçbir şey katmadı. Oy potansiyeli var mı? Evet var. Ama Büyükşehir için yeterli mi derseniz Hayır yeterli değil. Ok’un adaylığını CHP için kayıp oy olarak görüyorum.

İYİ Parti’den oy alabilecek olan Ahmet Akın’ın yarıştaki gücü Ok’un adaylığı ile yara aldı diye düşünüyorum. Tabi İYİ Parti tabanı nasıl davranır bilemeyiz. Adaylarının arkasında durur mu yoksa, kazanamayacak diye düşünerek 2009 yılında CHP tabanının yaptığı gibi bu seferde CHP’ye yönelir mi bilemez. Sandık hep şaşırtıcı olmuştur.

CHP’nin adayı Ahmet Akın ise çalışmalara şimdiden başladı. Güçlü ve zeki bir isim. Ama güç ve zeka çoğu zaman seçim kazanmada tek yeterli etken değildir. Akın’ın karasız oyları etkileyeceği görüşündeyim.

Son olarak açıklanan AK Parti adayı Yücel Yılmaz’da aynı şekilde genç ve zeki bir isim. Vizyonu olan, ilçesinde gerek partilisi gerek partisizi tarafından sevilen biri. Kültürel ve sanatsal konularda ilçesini öne çıkartan bir aday. Yani Balıkesir’in beklide en favori ismi Yılmaz. Kırsal oyların adayları belirleyeceği Balıkesir’de AK Parti’nin kırsaldaki gücünü yadsımamak lazım.

Tabi bu yerel seçimler sadece adaylar üzerinden değil, siyasi partilerin vaatleri üzerinden de şekillenecek. Malum ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Sadece adaylar değil, partilerin genel merkezlerinin de önemli bir etkisi olacak seçim sonuçlarında.

Her aday için hayırlı olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu