GündemEkonomiGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Büyükşehir’de En Düşük Yevmiye 180 Lira Oldu

Büyükşehir’de En Düşük Yevmiye 180 Lira Oldu

En düşük işçi maaşının 5 bin 500 lira yapacağı müjdesini daha önce veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sözleşmeyi imzaladı. İşçi maaşlarına ortalama yüzde 63,81 oranında zam yapılan sözleşmeyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi diğer belediyelere örnek oldu. En düşük işçi yevmiyesi; 130,14’ten 180,42’ye yükseldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 4 bin 600 işçinin maaşları belli oldu. Başkan Yücel Yılmaz ile Hizmet-İş Sendikası Balıkesir Temsilcisi Savaş Dal arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü ile işçilerin günlük yevmiyelerine memur zammı oranında yüzde 30,95 ve üzerine seyyanen 10 lira zam verildi. Böylece en düşük günlük yevmiye 130,14’ten 180,42’ye yükseldi.

Buyuksehirde Isciyi Sevindiren Sozlesme 3

ORTALAMA YÜZDE 63,81 ORANINDA ZAM

Yemek yardımı da tüm personelin eşitlenerek 45 olarak belirlendi. Yakacak yardımı 48,80’den seyyanen, yüzde 719,67 artırılarak 400 liraya çıkarıldı. Böylece toplam maaşlarda en az yüzde 50,92 en çok yüzde 70,21 olmak üzere ortalama yüzde 63,81 oranında zam yapıldı.

BANKA PROMOSYON GÖRÜŞMELERİ HAZİRAN’DA

Eğitim ve çocuk parasının maaşlara ayrı olarak yansıyacağını belirten Başkan Yücel Yılmaz, işçilerin banka promosyon görüşmelerinin de Haziran ayında gerçekleştirileceğini söyledi. Kadrolu işçilerin maaşları için de Toplu İş Sözleşmesi’nde yazılı olan enflasyon farkı yüzde 25,47 yerine, memur maaşı artış oranı yüzde 30,95 zam yapıldı.

Buyuksehirde Isciyi Sevindiren Sozlesme 5

ŞEHRE KARŞI HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR

Sendika temsilcileriyle şehirdeki eşit işe eşit ücret olmayan işi düzeltmek için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “2020-2021 yılı içerisinde maaşlarda yapmış olduğumuz değişiklikler de buna hizmet etti. O arada Büyükşehir’in genel bütçesini dengelemekle geçti. Bu yıl gelirimizle giderimiz denk oldu. 2022 yılında Büyükşehir Belediyesi tüm organlarıyla çalışanlarına imkân sağladığı bir yer oldu. Biz, Balıkesir’in en büyük tüzel kişiliğiyiz. En çok istihdam yapan mekanizmasıyız. Bu şehirde her yerde olan ve herkesle işi olan yapısıyız. Biz, bereketli bir şehir olmak sizler vasıtasıyla da herkese dokunmak ve şehirdeki tüm ihtiyaçları her ne koşul olursa olsun karşılayan bu şehirde sizler için varız diyen bir yapıyız. Şehre karşı hepimizin sorumluluğu var. Özel sektörde inşallah bu yaptığımız işi örnek alır. Sözleşmenin tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu