GündemSiyaset

BÜYÜKŞEHİR’DE FAVORİ BASKI İŞLERİ

EDİP UĞUR’UN İZİNDEN AKÇELİ İŞLER Mİ?

DÖNEM LALE DEVRİ ! ZAMAN ŞOV ZAMANI MI!

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı beraberinde Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ile birlikte AHP meydanında bir basın açıklaması yaptı.
CHP İl Başkanı Serkan Sarı Ali Hikmet Paşa Meydanında yapılan basın açıklamasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın şehrin sorunları ile ilgilenmediğini ve Lale Devri Belediyeciliği yaptığını söyledi. “Şehrin temel sorunları olduğu yerde sayıyor” dedi.

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Balıkesir peyniri ile marka şehir olma yolunda ilerlerken şehrimizi yönetenler bu kitapla gurur duyarken, bugün çiftçinin karşısına hangi yüzle çıkacaklar göreceğiz! Bu kitabı basmakla değil çiftçiye Pazar bulup ürününe değer katarak destekleyeceksiniz…”

 

CHP’li İl Başkanı Serkan Sarı iktidara yüklendiği açıklamalarında çiftçinin zor durumda olduğunun altını çizdi ve verilen müjdelerin birilerine yaradığını ancak çiftçiye, üreticilere yaramadığı mesajını vererek, Balıkesir özelinde istifa ettirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un öncülüğünde ilk basımı yapılan 50 peynirli şehir kitabına vurgu yaptı. Zekai Kafaoğlu döneminde yine basımı gerçekleştirilen 50 peynirli şehir kitabının Yücel Yılmaz döneminde de Lale Devri Belediyeciliği benzetmesi ile şovdan öteye geçemediğini iddia etti ve “ Kitap baskısı ile değil üreticiye ve çiftçinin ürettiği ürüne pazar yaratarak destek olunur” dedi.

 

VİZYONEL YÖNETİM BOZUKLUĞU…

 

“Şehrimiz kötü yönetim anlayışını her alanda hissediyor diyen CHP İl Başkanı Sarı, “Yıl 2020 olmasına rağmen hala Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimize yaşattıklarını görüyoruz. Bugün şehrimizin bir çok yerinde sular akmıyor. Yıllardır bu soruna yaşayan kentimiz vizyon belediyeciliği adına yapılan gösterişten öteye geçmeyen yatırımlar ile kandırılmaya devam ediyor. Büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz Lale Devri belediyeciliğinden vazgeçmeyerek şehrin temel sorunlarını göz ardı ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ı acilen görevini yapmaya davet ediyorum .Şov yapmak için değil hizmet etmek için burada olduğumuzu kendisine hatırlatmak istiyorum.”

 

“26 AĞUSTOS’TA BÜYÜK ZAFERİN İLK ADIMLARI ATILDI”

 

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı AHP Meydanında düzenlediği basın toplantısında sözlerine “Büyük Taarruz’un 98’inci yıl dönümünü kutluyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.” diyerek başladı. Sarı konuşmasında, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerinden birisidir. Bugün, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekun sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür. 98 yıl önce bugün 26 Ağustos 1922’de, büyük zaferimizin ilk adımını atılmıştır. Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Emperyalizme karşı, o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz ”dedi.

 

“VENEZUELLA ÜRETİCİSİNE DESTEK VERİLİYOR”

 

“Türkiye, Venezuela’dan peyniri vergisiz ithal edecektir. Balıkesir’deki peynir üreticileri dururken Türkiye’deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela’nın üreticisine destek vermekte,yabancı üretici için yeni imkanlar sağlanmaktadır. Balıkesir peynir üretiminde Türkiye’de ve Dünya’da marka bir şehir olma yolunda ilerlerken, bizim üreticimiz desteklenmesi gerekirken, ne yazık ki Venezuela çiftçisine sahip çıkılmıştır. 200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz çiftçileri dururken Venezuela çiftçilerinin üretimi tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını, bağımsızlıktan ne anladıklarını da bir kez daha göstermişlerdir.”

 

GERİ KALINMIŞLIĞA ÇELİK ZIRHMI ! ALAY EDERMİŞ GİBİ…

 

Balıkesir’in cezalandırıldığını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı düzenlediği basın açıklamasında, Balıkesir’in teşviklerde 3.seviyeden 2.seviyeye gerilediğini yineledi. AK Partili Milletvekili Adil Çelik’in milletin aklı ile alay ettiğini belirtti. Sarı “ Sanayici için bölgemiz cazibesini kaybetmiştir. AKP milletvekili Adil Çelik şehrimiz geliştiği için destekler azalmıştır diyerek halkımızın aklı ile alay eder bir duruma düşmüştür. Eğer söylediği gibi ise AKP’nin yıllardır yönettiği ilçelerimiz 3. Bölgede kalarak ne yazık ki şehrimizde geri kalmışlığını devam ettirmektedir. Balıkesir AKP yönetimi zamanından Türkiye rekabet endeksinde 10 yılda 15. sıradan, 22. Sıraya gerilemiş, sosyal ekonomik gelişmişlikte ise 15 yıl içerisinde 14. Sıradan 22. Sıraya gerilemiştir ”ifadelerine yer verdi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu