GündemSiyaset

“BÜYÜKŞEHİR’DE İSTİFA MI KONKORDATO MU?”

ENSAR AYTEKİN: Büyükşehir Konkordatoya Doğru Gidiyor

 

         CHP Balıkesir milletvekili Ensar Aytekin yaptığı açıklamada “Böyle giderse ya Büyükşehir Belediye Başkanı istifa eder yada da Belediye Konkordato ilan eder.” İfadelerini kullandı.

 

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Balıkesir Büyükşehir Belediyesindeki harcamaları açıkladı: “İlçe Bazlı Şehir Hizmeti Beklenti Analizi için 284bin500TL ödeme yapılacak.” dedi ve harcamanın belgesini açıkladı.

 

Muhtarları toplayıp, yöre ihtiyaçlarının tespit edilmesi noktasında daha sağlıklı veriyi daha ucuza elde etmek varken, gereksiz yere 284bin500 TL ödenerek bütçenin zorlandığını ifade eden  Ensar Aytekin, “ yakında ya başkan istifa eder, ya belediye konkordato ilan eder” ifadelerini kullandı. Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

 

“999milyon TL borçla Türkiye’nin birçok büyük ilini geride bırakan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, para israfına devam ediyor. Daha önceleri, ağırlama ve hizmet alımı altında belediye kaynaklarının yani halkın parasının nasıl harcandığını açıklamıştık. Şimdi ise bir başka skandal durumla karşı karşıyayız.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi  Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı açtığı bir ihale ile,
İLÇE BAZLI ŞEHİR HİZMETİ BEKLENTİ ANALİZİ HİZMET ALIMI İŞİ yapıyor. Yani İl genelinde yurttaşlara Büyükşehirden ne hizmet bekliyorsunuz diye soru soruyor. Ve bunun için bir araştırma şirketiyle 284bin500TL’ye anlaşıyor. Yöre halkının ihtiyaç ve beklentilerini en iyi bilen yöneticiler Muhtarlardır. Büyükşehir Belediyesi 20 ilçedeki tüm muhtarları dönüşümlü olarak Balıkesir’de toplasa veya Başkan ilçelere gidip muhtarları bir yere toplasa veya sosyal medya aracılığıyla direk halka sorsa bu iş kat be kat ucuza çözülecekken, bilimsel bilgiyi öne çıkarıp bilimin mutlaklığını kullanıp vatandaşın parası çarçur ediliyor. Örneğin, daha evvel 27.12.2018 tarihinde Muhtarlar ile buluşma ve Belediye Hizmetleri Hakkında Bilgilendirme toplantısı için 220binTL harcanmış. Yani bu rakam bile fazlayken, bilimsel çalışmayı gerekçe gösterip 284bin500TL harcamak tam bir akıl tutulmasıdır, büyük israftır. Büyükşehir Belediyesinin 1 kuruşu dahi çöpe atma lüksü yoktur. Sayıştay Denetçileri inceleme yapmaktayken, tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeleri beklenen Büyükşehir Belediyesi daha çok harcama yapıyor. Bunlara ek kaynak bulmak için Ankara’nın yolunu aşındıran Büyükşehir, eldeki imkanlarını tasarrufla değerlendirmeyi ise nedense akıl edemiyor.”dedi.

Örgüt İklimi Algı Ve Yönetim Analizine 284bin700 TL

Aytekin: “Benzer şekilde, yine Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bir ihale yapıyor. İhalenin adı Örgüt İklimi Algı ve Yönetim Süreç Analizi Hizmet Alımı. Harcanan para tam 284bin700 TL. Büyükşehir Belediyesi, hangi personelini hangi iklime uyumlu hale getirmeyi düşünüyor bilemiyoruz, ancak bildiğimiz bir şey var ki borç 999 milyon TL iken, Sayıştay denetçileri Büyükşehir’e ilişkin raporu hazırlamışken böylesi iki ihaleyle 569bin TL vermek tam anlamıyla israfın zirvesidir. Yakında ya Büyükşehir Belediye Başkanı istifa eder, ya da belediye konkordato ilan eder.” şeklinde sözlerini bitirdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu