GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Büyükşehir’den 30 Mahalleye Yangın Söndürme Tankeri

Büyükşehir’den 30 Mahalleye Yangın Söndürme Tankeri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede bulunan 30 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri dağıtımını, törenle gerçekleştirdi. Bu sayede yangınlara daha hızlı bir şekilde müdahale edilerek can ve mal güvenliği sağlayacaklar.

Yangınlara başlangıç aşamasında daha hızlı müdahale edilerek can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından; 13 ilçede 30 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri dağıtılıyor. Tren Garı arkasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Otoparkında gerçekleştirilen törenle, muhtarlara teslim edilen tankerler sayesinde yöre halkı tarafından yangınlara ilk müdahale hızlı bir şekilde sağlayacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un da katıldığı dağıtım töreninde, ayrıca muhtarlara tahsis belgeleri takdim ettiler.

İlgili Makaleler

YANGINLARA HIZLI BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE

Balıkesir’in, adalarıyla birlikte 18 bin kilometrekarelik oldukça geniş bir araziye sahip olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Bunun içerisinde; 20 ilçemiz ve 910 kırsal mahallemiz var. Duman çıktığı andan itibaren ilk 5 dakikada müdahale etmek çok önemli. İl Özel İdaresi döneminde itfaiyeciler olay yerine ulaşana kadar bir çözüm üretmişler. Kırsal mahallelerde çıkan yangınlara, ekipler gelene kadar doğru bir şekilde ve hızlıca edilebilmesi için eğitim ve arazöz niteliğinde yangın söndürme tankları vermişler. Bu uygulama oldukça olumlu sonuç vermiş ve ayrıca bu sebeple Büyükşehir olduktan sonrada bir gelenek olarak devam ettiriliyor.” dedi.

“KIRSAL MAHALLELERİMİZİN HER KONUDA YANINDAYIZ”

Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 745 kırsal mahalleye yangın söndürme tankeri verildiğini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz “7 ilçemizin kırsal mahallelerinin tamamında yangın söndürme tankeri bulunuyor, biz de kalan 13 ilçemizdeki ihtiyaçları tamamlıyoruz. Bu gün dağıttığımız 30 tankerle bazı ilçelerimizde ihtiyaçlar tamamlanmış. Kalan kırsal mahallelerimizde müfreze birliklerimize ya da şehir merkezine yakın konumdalar. Bu tankerler kırsal mahallelerde birçok amaca hizmet ediyor. Ekiplerimiz tankerlerin gerekli bakımlarını zaman zaman gerçekleştirecekler, muhtarlarımızdan ricamız tankerlerde bir arıza oluşursa ekiplerimize anında haber vermesi.

Kırsal mahallelerimizin her konuda yanındayız. Tankerler şehrimize ayrıca hayırlı uğurlu olsun. Temennimizin yangınların çıkmaması fakat çıkarsa da ayrıca elimizdeki ekipmanımızla müdahale etme şansımız olsun.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu