GündemEkonomiGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Büyükşehir’den doğayı koruyan projeler

Büyükşehir’den doğayı koruyan projeler

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” sayesinde bugüne kadar 35 ton atık pil toplanarak 7.7 milyon m³ toprak alanın kirlenmesinin önüne geçtik . Bu çevre hareketine son bir yılda büyük katkı sağlayan vatandaşları Başkan Yılmaz ödül verdi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında; çevre kirliliğinin önlenmesi, çevresel risklerin azaltılması, döngüsel ekonomiye katkı sağlanması ve duyarlı tüketici duygusuna sahip olunması amaçlarını hedefleyen sıfır atık uygulamalarıyla atık pillerin doğadaki zararlarının önlenmesi ve geri kazanabilmesi için ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ başlattı.

 

1 60

2022 yılında başlatılan ‘Atık Pil Toplama’ kampanyasına katılan vatandaşları ödüllendirmek için Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde tören düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014-2022 yılları arasında düzenlenen Atık Pil Toplama kampanyasında 35 ton atık pil toplanarak 7.7 milyon m³ toprak alanın kirlenmedi. Son bir yılda düzenlenen kampanyada 5 ton atık pil toplanarak geri kazanım ve bertarafı gerçekleşti.

2022 yılındaki kampanyaya katılım sağlayan 46 vatandaşa tablet, bisiklet, reversi, kumbara ve rulo satranç ile verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu