Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜST GEÇİT PROTOKOLÜ

BALIKESİR’de 14 Kasım günü açılacak olan Esas Gayrimenkul bünyesindeki 10Buradan AVM tarafından alışveriş merkezi ve Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi önüne yapılacak olan yaya üstgeçidi için Büyükşehir Belediyesi’nde protokol töreni düzenlendi.

 

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ve 10 Burada AVM önüne yapılan Adliye Kavşağı düzenlemesi sonrası bölgede üstgeçit ihtiyacı doğduğunu söyleyen Başkan Kafaoğlu, bu ihtiyacın Esas Holding tarafından karşılanacağını söyledi. Göreve geldiklerin Balıkesir’in trafik sorununu kavşak düzenlemeleri ile çözecekleri şeklinde sözler verdiklerini hatırlatan Kafaoğlu, Adliye Kavşağı’nın tamamlandığını, Cengiz Topel Kavşağı’nın ise 2018 yılı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

‘KENTİN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELECEK’

Cengiz Topel Kavşağı’nın tamamlanmasıyla Karesi ve Altıeylül olarak ayrılan kentin iki merkez ilçesinin bir araya geleceğini söyleyen Kafaoğlu, “Karesi ilçemizi Paşalanı Mahallesi ile, yine Altıeylül ilçemizdeki Adliye Kavşağına bağlayacak. Paşaalanı, Toygar ve Atatürk Mahallelerinden, şehir hastanesi ve adliyeye vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşacak. Bu kavşakla yeni açılacak 10Burada Alışveriş Merkezi’ne de kent merkezine ulaşacak. Hergün 40-50 bin kişi şehrin o noktasına deplase olacak. İşte bunun altyapılarını hazırlıyoruz. Trafik ve yayageçidi açısından burasını rahatlatmak istiyoruz. Bizde bu ihtiyacı Esas Holding’e ilettik. Onlarda kente böyle bir hizmet verebileceklerini söylediler.” dedi.

ÜSTGEÇİT 2 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

 

Protokol töreninde konuşan Gayrimenkul CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu ise 100 milyon dolarlık yatırım ile Balıkesir’de 1500-2000 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Köseoğlu, “Bir yatırımcı olarak böyle bir istek belediyeden gelinceye kadar biz gözden kaçırmışız. Sonuçta biz burada yaşamıyoruz yatırımcıyız. Eksikleri göremeyebiliriz. Bunun ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu anladık. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak olan bir üstgeçitten bahsediyoruz. Bizim için bunu buraya yapmak şeref ve gururdur” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Esas Gayrimenkul CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu üstgeçit için protokol imzaladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi karesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Esas Gayrimenkul CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz katıldı.

Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu