Köşe Yazıları

C Vitamininin Faydaları Nelerdir?

C Vitamininin Faydaları Nelerdir?

 

Değerli okurlar, geçen haftaki yazımızda retinolün cildimiz için öneminden ve faydalarından bahsetmiştim. Bu hafta sizlere C vitamininden bahsedeceğim.

İlgili Makaleler

C vitamini denildiğinde aklımıza öncelikle turunçgiller ve suda çözünen vitaminler gelir. C vitamini ağırlıklı olarak beslenmek;  bizi enfeksiyonlara karşı korur, bağışıklığımızı güçlendirir ve  vücudumuzun yenilenmesine yardımcı olur. C vitamininin elbette cilt için faydaları artık bilinmekte ve bu nedenle pek çok kozmetik ürün içinde C vitamini bulunmaktadır.  Günümüzde pek çok markanın günlük krem ve serum içeriklerine bakıldığında içlerinde C vitamini olduğu ve  cildin nemlendirilmesi ve yaşlanma karşıtı bakım vaat ettiğini göreceksiniz.  Önemli olan krem ve/veya serum içindeki C vitamininin kullanılabilir ve kararlı oluşudur. Yani C vitamini olan her kremin aynı düzeyde etkinliği olmayabilir.

Kaliteli ve medikal açıdan uygun C vitamini içeren bir kremin faydalarına gelecek olursak;

  • Mat ve cansız bir cilde sahip olanlar için aydınlatıcı özelliğe sahiptir ve ciltte renk eşitliği sağlar.
  • Çevresel etkenlerden cildi korur ve doğal antioksidan olan C vitamini zararlı partiküllerin cildimize geçişine engel olur.
  • Cildin iskeleti olan kollajen yapımını arttırır.
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır.
  • C vitamini içerdiği antioksidan ile koyu lekeler, ince çizgiler, kırışıklıklar ve düzensiz cilt dokusu dahil olmak üzere bir dizi cilt sorununu çözmeye yardımcı olur.
  • Sivilceli ciltlerde sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.
  • Bütün bu etkilerin neticesinde düzenli kullanıldığında yaşlılık belirtilerini geciktirerek cilde bakım sağlar.

Gelelim C vitamini içeren kremlerin ve serumun nasıl kullanılacağına. Öncelikle bu kremlerin belli bir raf ömrünün olduğunu unutmamak gerekir. Kremleri karanlık ve serin bir ortamda saklamalıyız. Bu tür ürünleri nemlendiriciden önce uygulamalıyız ve düzenli olarak günlük cilt bakımının bir parçası haline getirmeliyiz.

Işıl ışıl parlayan bir cilt ve hepinize sağlıklı bir hafta dilerim.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu